Három napig meztelenül tartottak fogva egy cégvezetőt Budapesten

Téma: 

Elrabolták és három napig meztelenül fogva tartották a gyanú szerint egy cég ügyvezetőjét egy fővárosi szállodában. A nyomozás adatai szerint a férfitól elszámolási nézetkülönbözőség miatt 17 millió forintot követeltek. Nyolc gyanúsítottat fogtak el az ügyben, közülük kettőt emberrablással gyanúsítanak – írta a Zsaru Magazin szerdán.

 

Idegenrendészeti akcióban ellenőriztek egy budapesti szállodát a Készenléti Rendőrség munkatársai január 12-én. Az egyik szobában három fővárosi férfit találtak, akik egy negyediket őriztek – ruháitól megfosztva.

A meztelen férfi az egyik nyomozót félrehívta, és elmondta, három férfi erőszakkal hurcolta el Vásárosnaményból, és átadták három másiknak, akik fogva tartották. A rendőrök a hotelben elfogták P. Attilát (23), F. Lászlót (25) és K. Zoltánt (45), akik állították, egy megbízás alapján vigyázniuk kellett a negyedik személyre, nem tudják, miért – írta szerdán a Zsaru Magazin.

 

A sértett, a 44 éves sátoraljaújhelyi férfi még aznap részletesebben beszámolt az NNI-s kollégáknak a történtekről. Elmondta: egy rendezvény lebonyolításának ürügyével csalták el Vásárosnamény egyik áruházának parkolójába január 9-én kora délután. Ott egy mellé kanyarodó autóból kiszállt egy számára ismeretlen fiatalember, térden rúgta, és bekényszerítette egy VW Jettába, amelyben a rugdosódón kívül a sofőr és egy másik férfi tartózkodott. Elvették a mobiltelefonját, majd a fővárosi szállodába vitték, ahol átadták őrzőinek. A nyomozás során azonosították a sértett által megjelölt autót, amiről kiderült: a budapesti P. Attila (33) tulajdona, ő vezette a kérdéses időpontban Vásárosnamény és Budapest között.

A rendőrök felderítették az elfogott férfiak teljes kapcsolati hálóját, és azonosították az emberrablás további gyanúsítottait is.

 

Biztonsági őrök voltak egy személy cégeinél

Mint kiderült, a szállodában elfogott mindhárom férfi egyazon személyhez köthető fővárosi cégeknek dolgozott korábban biztonsági őrként – folytatta a százados. Az őket a sátoraljaújhelyi ügyvezető őrzésére felkérő férfi, a budapesti K. Vilmos (27) kapcsolatban áll a biztonsági cégek tulajdonosával, az őrök korábbi munkaadójával, a fővárosi V. Péterrel (45), aki a gyanú szerint korábbi munkavállalói közül válogatta ki a későbbi bűncselekmény végrehajtóit. Ezután körvonalazódni kezdett a háttérben munkálkodó további lehetséges elkövetők kiléte is, így jutottak el a rendőrök a feltételezett megbízóig, a budapesti B. Róbertig (42), aki elszámolási vitában állt a sértettel, ezért 17 millió forintot akart kicsikarni a fogvatartottól.

A nyomozók megtalálták azt a férfit is, aki a sértettet január 9-én a gyanú szerint bekényszerítette P. Attila kocsijába. A leányfalui K. Krisztiánt (21) az elrabolt ügyvezető fényképről felismerte. Az autóban ülő harmadik férfi után jelenleg is folyik a nyomozás.

Január 21-én nagyszabású akcióban, két hullámban csaptak le a készenlétisek a még szabadon mozgó öt gyanúsítottra. V. Pétert és K. Vilmost hajnalban budapesti, K. Krisztiánt leányfalui lakcímén fogtuk el, amíg az NNI munkatársai figyelemmel kísérték P. Attila és B. Róbert mozgását a fővárosban. Amikor B. Róbert elhagyta otthonát, rajtaütöttek a rendőrök. Szintén az NNI nyomozói fogták el P. Attilát a fővárosban, XV. kerületi lakóhelye közelében néhány órával később.

A gyanúsítottakat előállították a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol őrizetbe vették őket emberrablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

 

A bíróság január 23-án elrendelte előzetes letartóztatásukat. A bíróság már január 14-én elrendelte a korábban elfogott P. Attila, F. László és K. Zoltán előzetes letartóztatását személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Balogh Zoltán

Hétfőig jelentkezhetnek a diákok a május-júniusi érettségi vizsgákra – közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel.

MTI

Borús, szeles, egyre hűvösebb idő várható a hétvégén, sok esővel. Pénteken országszerte jelentős mennyiségű csapadék hullhat - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzésében.

Kelemen Hunor szerint a román politikai elit a mai napig tart Románia feldarabolásától

Kelemen Hunor szerint a román politikai elit tagjai pártállástól függetlenül a mai napig attól tartanak, hogy Románia feldarabolható, egyes területei elcsatolhatók.

A kompromisszumos rendszerváltozás a mai napig kísért - mondta Kövér László az Echo Tv Napi Aktuális című műsorában hétfőn este. Az Országgyűlés elnöke - a felvételről sugárzott interjúban - arról is beszélt, hogy méltóságteljes és nyugodt ünnepre készül október 23-án.

2020. július 5., vasárnap, Emese,Sarolta