Köröm: Őrizetben a kukorica tolvajok

Téma: 

Több mint száz cső kukoricát akartak ellopni azok a tolvajok, akiket tetten értek a járőrök. A körömi terménytolvajok 2013. július 22-én a délutáni órákban Sajóhídvég külterületén szándékozták eltulajdonítani a kukoricát. A Miskolci Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette a 23 éves H. Istvánt, a vele egyidős M. Editet és fiatalkorú társukat.

Személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést alkalmaztak a miskolci rendőrök azzal a négy nővel szemben is, akik védett övezetben kínálták szexuális szolgáltatásaikat a megyeszékhelyen.

Ugyanezen napon egy bolti tolvaj is rendőrkézre, illetve szabálysértési őrizetbe került. A 42 éves miskolci R. László egy helyi élelmiszerboltból akart szeszes italt ellopni, de tetten érték. A Szerencsi és a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság további egy-egy főt vett szabálysértési őrizetbe rendzavarásért, illetve lopásért.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes, megelőző távoltartást egy-egy esetben a Miskolci, Kazincbarcikai, Sárospataki és Edelényi Rendőrkapitányság.

Kapcsolódó cikkeink

Sárospatak – Egy nap alatt három kukorica-tolvajt fogtak el és állítottak elő a sárospataki rendőrök.

A Sárospataki Rendőrkapitányság járőrei a fokozott közlekedési akció keretében a város széli utakon is ellenőrzéseket hajtottak végre.

Elásta zsákmányának nagy részét az az öt telkibányai férfi, aki kifosztott egy helyi élelmiszerboltot.

Génmódosított kukorica STOP

A kormány ezúttal is minden szükséges intézkedést meg fog tenni annak érdekében, hogy senki ne termessze a Pioneer 1507 nevű génmódosított (GMO) kukoricát Magyarországon - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn az MTI megkeresésére.

MTI-fotó: Czeglédi Zsolt

A nyári időszakban leggyakoribb jogsértés szinte minden esetben a pihenéshez, a nyaraláshoz köthető: ilyen például a nyári szezonban jellemzően megszaporodó strandi lopás.

2020. november 26., csütörtök, Virág