Négy napon belül őrizetbe vették a rablókat - Vádemelési javaslat a 88 éves néni támadóival szemben

Téma: 

Mezőkeresztesen egy idős asszony 2013. január 19-én hajnali 3 órakor arra ébredt, hogy az ablakánál zajokat hall, majd a hátsó szobába ismeretlenek beugranak. A néninek még annyi ideje volt, hogy keresztlányát hívja telefonon, aki értesítette a rendőrséget. Ekkor a hálószobába behatoló, arcukat eltakaró elkövetők a kiabáló asszony száját befogták és értékek után kutattak. Kint hagyott „figyelőjük” jelzésére azonban elmenekültek a lakásból, ahonnan mobil telefont és egy pénztárcát tulajdonítottak el.

Az azonnal kiérkező rendőrök már csak az elkövetők nyomára bukkanhattak. A helyszíni szemle során a járőrök a hóban a lakóháztól nem messze megtalálták az eldobott telefont és a pénztárcát a benne lévő készpénzzel együtt, illetve elemlámpát, fél pár kesztyűt és egy csíkos rongydarabot is.
A nyomozók megtalált eszközök és a hóban lévő cipőnyomok alapján hamarosan azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket elfogtak és előállítottak.
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 20 éves D. Zoltánnal és L. Attilával, illetve fiatalkorú és gyermekkorú társukkal szemben. A rendőrség a fiatalkorú és felnőttkorú elkövetőket a bűncselekményt követő negyedik napon bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra, melyet a bíróság elrendelt.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság az ügyben indított nyomozást befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a napokban megküldte az illetékes ügyészségnek.

Kapcsolódó cikkeink

Illusztráció

Ittasan vezetett - Vádemelési javaslat a külföldi sofőrrel szemben. Szerencs belterületén állítottak meg a rendőrök közúti ellenőrzés során 2013. július 24-én 03 óra 22 perckor egy olasz rendszámú személygépkocsit.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába telefonon tett bejelentést 2013. február 27-én egy 56 éves hernádszentandrási asszony, miszerint két férfi az utcán bántalmazta őt.

Egy 65 éves edelényi férfi 2013. február 28-án lopás miatt tett bejelentést a rendőrségen. A sértett elmondta, hogy körülbelül egy órára hagyta el lakását délelőtt, majd mikor hazaért azt látta, hogy négy ismeretlen személy a hátsó kerítésénél áll.

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

Hétfőn és kedden is lesznek központi megemlékezések a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából.

2020. szeptember 30., szerda, Jeromos