Rekord mennyiségű drogfogás Röszkénél

Téma: 

Közel fél tonna – egymilliárd forint értékű – marihuánát foglaltak le a rendőrök Röszkénél.

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 36 éves albán állampolgárral szemben. A férfi nyergesvontatójával 2017. december 18-án 6 óra 53 perckor jelentkezett belépésre Röszke Autópálya-határátkelőhelyen.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a röntgenes vámvizsgálat során megállapították, hogy a vontatmány felső felépítményében a tető meg van duplázva. A pénzügyőrök a pótkocsi ponyváját megbontották és a kialakított rejtekhelyről 90 darab ­– összesen 474 kilogramm súlyú – kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomagot emeltek ki.
 

 

A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a megtalált anyag marihuána, amelyet a rendőrök lefoglaltak. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül egymilliárd forint.

A KR NNI nyomozói az albán férfit elfogását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A rendőrök szakértők bevonásával folytatják a nyomozást.

 

 

– ORFK Kommunikációs Szolgálat –

 

Kapcsolódó cikkeink

Hétfőre virradóra több helyen is megdőlt a legalacsonyabb minimumhőmérsékleti rekord, Kaposváron például a leghidegebb órában is 16 Celsius-fokot mértek - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délelőtt az MTI-t.

MTI Fotó

Még soha nem vettek részt ilyen sokan a nemzeti konzultáción, eddig 1,6 millió kérdőív érkezett vissza - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn az M1 hírcsatornán.

A Nomád Sport Alapítvány és az Aggteleki Nemzeti Park szeptember 3-4-én közösen rendezte meg Aggteleken az V.

hirado.hu

Idén is folytatódott a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerből származó bevételek erőteljes emelkedése: a megszolgált útdíj június 30-ig befolyt bruttó 108,3 milliárd forintos összege ugyanis közel 12 százalékkal haladja meg a tavalyit - közölte a Nemzeti...

2019. május 26., vasárnap, Fülöp,Evelin