Rendőrök zavarták meg a drogbizniszt

Téma: 

 Az öt férfi a megalapozott gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal, valamint kábítószerrel kereskedett. A hajdú-bihari rendőrök összehangolt akcióban fogták el őket még tavaly februárban.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, valamint kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást öt férfival szemben.

 

A hajdúnánási nyomozóknak olyan információ jutott a tudomására, hogy öt férfi új pszichoaktív anyaggal kereskedik Polgáron és Tiszaújvárosban. A gyanú szerint az újfajta 4 CMC nevű kábítószert két ónodi lakos, F. Tivadar és T. István külföldön szerezte be, majd a drogot a polgári D. Márton, a görbeházi V. Szilveszter és a tiszaújvárosi L. Ákos közreműködésével továbbértékesítették.

 

A nyomozók megtudták, hogy a két ónodi férfi 2017 februárjában több kilogramm új pszichoaktív anyagot fog magánál tartani Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A hajdúnánási nyomozók a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen az öt férfi elfogása érdekében összehangolt akciót szerveztek.

 

A Sajóvámos és Sajópálfala közötti úton 2017. február 21-én délután a két ónodi gyanúsított autóval közlekedett, közülük T. István kiszállt az Audiból, majd az egyenruhások láttán a szántóföldön keresztül menekülni próbált. A férfi a rendőri felszólításokra sem állt meg, menekülés közben széttépte és a Kis-Sajó vizébe dobta a nála lévő csomagot, amelyben 2 kilogramm 4 CMC nevű kábítószer volt. A hajdú-bihari rendőrök a 26 éves ónodi lakost elfogták, a folyóba dobott csomagot pedig megtalálták és lefoglalták. Társát, a 31 éves ónodi F. Tivadart a nyomozók szintén elfogták.

Ezt követően a nyomozók aznap polgári, görbeházi és tiszaújvárosi otthonaikban elfogták a 25 éves D. Mártont, a 24 éves V. Szilvesztert és a 21 éves L. Ákost. A férfiaknál tartott házkutatás során a rendőrök digitális mérleget, több önzáró nylontasakot és a kábítószer kiméréséhez szükséges egyéb eszközöket találtak és foglaltak le. D. Márton házában 322, míg L. Ákos táskájában több mint egy tucat tasak is előkerült, amelyekben kábítószergyanús zöld növényi származék volt.

A hajdúnánási nyomozók az öt férfit gyanúsítottként kihallgatták, majd T. Istvánt, F. Tivadart, L. Ákost, Valamint D. Mártont bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2017. február 24-én elrendelt. Az eljárás során V. Szilveszter szabadlábon védekezhetett.

 

A rendőrök a velük szemben folytatott nyomozást 2018. január 2-án befejezték és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbították a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –

 

 

Kapcsolódó cikkeink

Épületek égtek Edelényben

Családi ház tetőszerkezete, melléképületek és egy garázs is kigyulladt szerdán késő este a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben, személyi sérülés nem történt, a tűzoltók még éjszaka megfékezték a lángokat - közölte az MTI-vel Dojcsák Dávid, a megyei katasztrófavédelmi...

Négy év után, augusztus 9-én újra megnyitják a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A termináljának kilátóteraszát. A terasz a tervek szerint csak a téli hónapokban zár be újra, augusztus 9. és 11. között ingyenesen látogatható lesz reggel 8 és 20 óra között.

Nincs ár- és belvízi veszélyhelyzet az országban, de szükség esetén a katasztrófavédelem és együttműködő szervei, a kormányhivatalok, valamint a műszaki eszközök készen állnak a leggyorsabb és leghatékonyabb beavatkozásra - jelentette ki a BM Országos Katasztrófavédelmi...

 Szerdától beköszönthet a valódi tél, vasárnapig több megyében jelentős mennyiségű hó eshet – hívja fel az autósok figyelmét a közútkezelő. A Magyar Közút Nonprofit Zrt.

2019. május 26., vasárnap, Fülöp,Evelin