Százmilliós zsákmányt foglaltak le egy betörőnél

Téma: 
 

Százmillió forint értékben foglaltak le ékszert és készpénzt egy ecseri férfinél, aki Debrecenbe járt betörni - ismertette Muszka Zoltán, a Debreceni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője szerdán sajtótájékoztatón a hajdú-bihari megyeszékhelyen.

A 47 éves gyanúsított - akit kisebb értékű lopásai miatt már ismertek a nyomozók - tizenöt debreceni betörést ismert be, amelyet egyedül követett el.Tarcsa Csaba, az Országos Rendőr-főkapitányság főkapitányi biztosa elmondta: a rendőrség összehangolt intézkedésekkel akciót indít a lakásbetörések megelőzése, valamint e bűncselekmények elkövetőinek felkutatása és azonosítása érdekében az ország valamennyi megyéjében.

 Czeglédi ZsoltHozzátette: a rendőrség célja a megyéken átívelő bűnügyi elemző-értékelő tevékenységének fokozásával a sorozatjellegű betöréses lopásokhoz kapcsolódó bűnözői körök felszámolása.Muszka Zoltán elmondta: az ecseri férfit a múlt héten fogták el.

A gyanú szerint először egy debreceni családi házba tört be, ahonnan aranytömböt, ékszereket, készpénzt és nyereménybetétkönyvet lopott el, majd pár héttel később egy másikból 16 millió forint készpénzt és arany ékszereket tulajdonított el.

Az eddigi adatok szerint a környéken 15 olyan betörés történt, amely az elkövető terhére róható. A tettes az esetek többségében milliós értékű zsákmánnyal távozott, összesen mintegy 50 milliót szerzett. A házkutatásokon 100 millió forint értékű ékszert és készpénzt foglaltak le, emiatt a rendőrség vizsgálja, hogy a férfi Debrecenen kívül is követett-e el betörést.Muszka Zoltán arról is beszélt, hogy a férfi rendszerint a hátsó teraszajtón vagy az emeleti ablakon át jutott be a ingatlanokba. Este ment a városba, kifigyelte, melyik háznál ég a villany, hol vannak otthon. A házakban csak pár percig tartózkodott, olyan eset is volt, amikor becsukta maga után az ajtót.A férfinél a rendőrök bűncselekmény elkövetéséhez használatos szerszámokat, sarokcsiszolót, csavarhúzót, vésőt, illetve kesztyűt találtak és foglaltak le.Gyanúsítotti kihallgatása után V. Károlyt őrizetbe vették, és a bíróság egy hete előzetes letartóztatásba helyezte.Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó cikkeink

MTI/EPA/Fazry Ismail

Csaknem hét és fél tonna illegálisan az országba csempészett elefántagyart foglaltak le a hatóságok Kína déli, Kuangtung tartományában.

Forgótáras pisztolyt, vadászpuskát, maroklőfegyvert és kéttucatnyi lőszert foglaltak le a rendőrök Ózdon és két másik településen a Terrorelhárítási Központtal (TEK) közös akcióban - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

Az év utolsó napjaiban több mint tizenegyezer petárdát foglaltak le a rendőrök

Az év utolsó napjaiban több mint tizenegyezer petárdát és több mint száz egyéb pirotechnikai eszközt foglaltak le a rendőrök - közölte a rendőrség honlapján szerda délelőtt.

67 millió forint értékű csempészett cigarettát foglaltak le Szabolcsban

Három helyszínen összesen 67 millió forint értékű csempészett cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi vám- és pénzügyőri igazgatóság rendészeti osztályvezetője, sajtóreferense kedden az MTI-...

2021. január 22., péntek, Vince,Artúr