Szemérem elleni erőszak Miskolcon

Téma: 

A Miskolci Járási Ügyészség szemérem elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 35 éves férfivel szemben.

A vádlott 2012. augusztus 1. napján az éjszakai órákban egy miskolci szórakozó helyen italozott. A pultnál beszélgetésbe elegyedett egy enyhén ittas állapotban lévő fiatal lánnyal, akit a WC-re is követett. Itt a fülke ajtaját belülről magukra zárva felszólította a sértettet, hogy szájjal elégítse ki. A nő erre nem volt hajlandó, ezért a vádlott megöléssel illetve egyéb szexuális erőszak kilátásba helyezésével fenyegette. A menekülni nem tudó nő végül eleget tett a férfi felszólításnak.
A mosdóból együtt távoztak, majd a vádlott a csuklójánál erősen megfogta a nőt és a helyiségből maga után húzta az úttesten keresztül. A nő ellenkezett, majd sikerült a férfi fogásából szabadulnia és visszafutott az üzletbe, ahol azonnal elmondta a vele történteket. Az értesített rendőrjárőr a helyszín közelében elfogta a vádlottat, akit később előzetes letartóztatásba helyeztek.

A férfi következetesen tagadta a cselekmények elkövetését és azt állította, hogy csupán beszélgetett a lánnyal, előbb a pultnál, majd a WC-ben is. Azt is tagadta, hogy erőszakkal akarta magával vonszolni az utcán.
A sértett pontos személyleírást adott a vádlottról és olyan testi jellegzetességekről számolt be, amit csak akkor láthatott ha vádlott letolta a nadrágját.

Mindezek alapján, figyelemmel a tanúk vallomására is, akiknek zaklatottan, azonnal beszámolt a történtekről, a bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat szemérem elleni erőszak bűntettében, személyi szabadság megsértésében és könnyű testi sértés vétségében. Vele szemben 5 év börtönt és 5 év közügyektől eltiltást szabott ki. A férfi korábban többször volt büntetve személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt.

Az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője felmentés érdekében jelentett be fellebbezést.

Kapcsolódó cikkeink

A sok csapadékot, egyes napokon nyári meleget hozó változékony tavaszi időjárás miatt folyamatosan figyelték Miskolcon a szúnyoglárva tenyészőhelyek fertőzöttségét.

Szabó Gábor - Origo

Az orosz Szergej Karaszjov vezeti a magyar labdarúgó-válogatott második, Izland elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzését szombaton.

Az európai szövetség csütörtökön hozta nyilvánosságra a mérkőzés játékvezetőjének nevét.

hirado.hu

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) országos kampányt indít a parlagfű elleni védekezés fontosságáról több szervezet közreműködésével. A fő irány a prevenció, ezért a hatósági munka támogatása mellett nagyon fontos a megelőzést segítő kommunikáció....

Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára gyászbeszédet mond a romák elleni támadássorozat áldozataira emlékezve Nagycsécsen.Öt évvel ezelőtt, november 3-án Molotov-koktélt dobtak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község...

2019. augusztus 19., hétfő, Huba