Több ezer doboz cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök egy vonaton

Téma: 

Háromezer doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök egy Budapestre tartó InterCity vonaton Kisvárda és Nyíregyháza között - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

A NAV tájékoztatása szerint munkatársaik rutinellenőrzést tartottak a kisvárdai vasútállomáson, és észrevették, hogy két férfi két-két nagy bőrönddel száll fel a vonatra. A pénzügyőrök is felszálltak, majd miután a vonat elindult, igazoltatták a két utast, akikről kiderült, hogy ukrán állampolgárok. A két férfi bőröndjeiből összesen háromezer doboz, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.
A hatóság a csaknem 2,5 millió forint értékű árut lefoglalta és jövedéki orgazdaság miatt eljárást indított. Az ügyben a várható bírság összege mintegy hárommillió forint - zárul a közlemény.

mti

Kapcsolódó cikkeink

illusztráció

Harminc engedély nélkül tartott maroklőfegyvert és több ezer lőszert foglalt le a rendőrség egy gyöngyöshalászi férfi házában - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata péntek hajnalban a honlapján.

67 millió forint értékű csempészett cigarettát foglaltak le Szabolcsban

Három helyszínen összesen 67 millió forint értékű csempészett cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi vám- és pénzügyőri igazgatóság rendészeti osztályvezetője, sajtóreferense kedden az MTI-...

Kazincbarcika: 12 doboz petárdát találtak egy fiatalnál

Tizenkét doboz petárdát találtak egy 17 éves kazincbarcikai fiatalnál, és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt indítottak eljárást ellene - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

A MÁV-START ötven százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a fővárosi Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban 2013. október 25. és 27.

2019. augusztus 24., szombat, Bertalan