Transzformátor tolvajok rendőrkézen

Téma: 

A járőrök a mezőőrökkel való jó együttműködés eredményeként rövid időn belül elfogták és előállították a vasúti berendezés megrongálóit. A Miskolci Rendőrkapitányság ismeretlen tettesekkel szemben közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, valamint lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást, mert azok 2013. október 19-én a Felsőzsolca és Bőcs vasútállomások közötti szakaszon egy transzformátort eltulajdonítottak, egy másikat pedig megrongáltak. Az elkövetők cselekményükkel a vasúti közlekedésben résztvevő személyek életét és testi épségét veszélyeztették.
Az elsődleges rendőri intézkedések során egy mezőőr értesítette a járőröket, hogy mialatt a közelben lévő szántóföldeket ellenőrizte, két gyanús alakot látott gyalogolni, akiket megállított és visszatartott.
Az alsózsolcai körzeti megbízott szolgálati telefonjára beérkező hívást követően, a rendőrök mindkét személyt intézkedés alá vonták. Az érintetteknél megtartott ruházatátvizsgálás során több transzformátor alkatrész és szerszám is előkerült.
A Miskolci Rendőrkapitányságra előállított alsózsolcai 29 éves R. Mihály és 16 éves fiatalkorú társa gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett, melynek során egyikük egy két nappal korábbi, hasonló jellegű bűncselekmény elkövetéséről is számot adott.
A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Kapcsolódó cikkeink

Elásta zsákmányának nagy részét az az öt telkibányai férfi, aki kifosztott egy helyi élelmiszerboltot.

Több mint száz cső kukoricát akartak ellopni azok a tolvajok, akiket tetten értek a járőrök. A körömi terménytolvajok 2013. július 22-én a délutáni órákban Sajóhídvég külterületén szándékozták eltulajdonítani a kukoricát.

MTI-fotó: Czeglédi Zsolt

A nyári időszakban leggyakoribb jogsértés szinte minden esetben a pihenéshez, a nyaraláshoz köthető: ilyen például a nyári szezonban jellemzően megszaporodó strandi lopás.

A Készenléti Rendőrség járőrei szolgálatellátásuk során egy kondói idős asszony házából készpénzt eltulajdonító csapat tagjait kerítették kézre és állították elő.

2020. november 26., csütörtök, Virág