Ütött az önbíráskodók órája - Vádemelési javaslat a verekedő perei férfiakkal szemben

Téma: 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába telefonon tett bejelentést 2013. február 27-én egy 56 éves hernádszentandrási asszony, miszerint két férfi az utcán bántalmazta őt.

A helyszínre érkező rendőrjárőrnek a nő elmondta, hogy a község egyik utcáján gyalogolt, amikor megállt mellette egy szürke autó, amiből kiszállt két általa ismert perei férfi. Mindketten kérdőre vonták, hogy hová tette az egyikük édesanyjának lakásáról eltulajdonított órát. Mivel ő tagadta a vádaskodást, az 52 éves G. Imre megragadta mellkasánál a ruháját és elkezdte rángatni. Eközben két alkalommal pofon is vágta.
A cselekményt mások is látták, akikben ez megbotránkozást és riadalmat keltett.
Az elkövetőket a rendőrök előállították, velük szemben önbíráskodás bűntettének gyanúja miatt indult eljárás.

Az Encsi Rendőrkapitányság az 52 éves G. Imrével, és az 51 éves G. Miklóssal szemben önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a napokban megküldte az illetékes ügyészségnek.

Kapcsolódó cikkeink

Illusztráció

Ittasan vezetett - Vádemelési javaslat a külföldi sofőrrel szemben. Szerencs belterületén állítottak meg a rendőrök közúti ellenőrzés során 2013. július 24-én 03 óra 22 perckor egy olasz rendszámú személygépkocsit.

Egy 65 éves edelényi férfi 2013. február 28-án lopás miatt tett bejelentést a rendőrségen. A sértett elmondta, hogy körülbelül egy órára hagyta el lakását délelőtt, majd mikor hazaért azt látta, hogy négy ismeretlen személy a hátsó kerítésénél áll.

Illusztráció

Mezőkeresztesen egy idős asszony 2013. január 19-én hajnali 3 órakor arra ébredt, hogy az ablakánál zajokat hall, majd a hátsó szobába ismeretlenek beugranak. A néninek még annyi ideje volt, hogy keresztlányát hívja telefonon, aki értesítette a rendőrséget.

OGY – Szülői beleegyezéshez kötné az iskolák egyházi kézbe adását egy Fidesz-javaslat

A szülők legalább felének beleegyezéséhez kötné a települési óvodák és iskolák valamely egyháznak való átadását a fideszes Pánczél Károly.

2020. szeptember 28., hétfő, Vencel