Videón a budapesti fogolyüldözés

Írta: itv , - Frissítve: 18th February, 2019 - 3:40pm

Téma: 

Felvételt tett közzé a Budapesti Rendőr-főkapitányság annak a fogolynak az üldözéséről, aki pénteken megszökött a Fővárosi Törvényszék tárgyalóterméből, miután ítéletet hirdettek az ellene indított büntetőügyben. Menekülése során többször is rálőttek az őt hajszoló rendőrök.

 

Mint ismert, Sz. Károly a tárgyalóteremben dulakodás közben megszerezte a biztonsági őr fegyverét, majd megszökött a Fővárosi Törvényszékről, miután a bíróság jogerősen 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki rá garázdaság és rongálás vétsége miatt. Út közben még túszul ejtette a biztonsági szolgálat egyik tagját, vele együtt hagyta el az épületet, majd megállásra kényszerített egy autót, elengedte a túszt és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről.

Ezt követően megindult a hajsza: a rendőrök lezárták a fővárost, nem sokkal később pedig rátaláltak a járműre, amelyben a szökevény a fegyvert a gépkocsivezető fejéhez szegezte. A rab végül kiugrott az autóból és gyalog folytatta a menekülést, innen – mint ahogy az alábbi felvétel is demonstrálja – már nem jutott messzire.

Az MTI tájékoztatása szerint a férfit erőszakos bűncselekmények folytán korábban már elítélték, és jelenleg is jogerős büntetését töltötte más bűncselekmény miatt.

Kapcsolódó cikkeink