Több pénz marad a borsodi családoknál!

Téma: 

A második Orbán-kormány működése alatt kifejezett figyelmet fordít arra, hogy a válságos években is egyre több pénz maradjon a családoknál, így a miskolci és a borsodi családoknál is - mondta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) Miskolcon. Úgy fogalmazott: az elmúlt időszakban a kormány és a Parlament több intézkedést is hozott ennek érdekében. November elsejétől tovább csökkent a rezsi, 11,1 százalékkal csökkent a villamos energia, a gáz, és a távfűtés ára. Így a tavalyi árakhoz képest 20 százalékkal kell kevesebbet fizetni ezekért a szolgáltatásokért.

Emlékeztetésül 2013. január 1-től 10 százalékkal csökkent a földgáz, az áram és a távhő ára, július elsejétől pedig a vízdíj, a csatornadíj, a szemétszállítás, a PB gáz, a szippantott szennyvíz, és a kéményseprés díja lett kevesebb.

Ez összesen 9 tétel, amely révén egy átlagos családnak évente mintegy 100 Ft-tal csökkentek a kiadásai, másként fogalmazva 100 ezer forinttal több pénz marad a családoknál, mint előtte.
2014-től tovább csökken a kiskeresetű családok adója is.
Ez Miskolcon illetve Borsod megyében minden dolgozó és gyermeket nevelő családot érint.
A családi adókedvezmény kiterjesztése összesen 270 ezer alacsony jövedelmű, több gyermekes családot érint.
A kiskeresetű szülőknek több ezer, sőt több tízezer forinttal több marad a zsebükben. Az érintett családok először a februárban kézhez vett januári fizetésüknél fogják ezt érzékelni. Egy példával élve, egy három gyermeket nevelő család esetében, bruttó 100 ezer forintos kereset esetén, havi nettó 17 ezer forinttal marad több a család zsebében.

Összehasonlítva a mostani helyzetet a korábbi kormányok alattival a Gyurcsány-Bajnai kormánnyal ellentétben a Fidesz-kormány a dolgozók és a családok mellett áll. A megbukott baloldal nemhogy segítette, de büntette a gyermekvállalást.

A munka mellett gyermeket vállalókat magas adókulcsokkal sújtották, megszüntették a családi adókedvezményt, háromról két évre csökkentették a gyest, kétszeresére emelték a rezsiköltségeket, megszüntették a kedvezményes otthonteremtési lehetőségeket devizahitelekbe hajszolva ezzel családok tízezreit.

Ha a baloldalon múlna, megint a családok húznák a rövidebbet. Bajnai Gordon elismerte, ha rajta fog múlni megint fájni fog a családoknak.

Kapcsolódó cikkeink

A Borsodi lett a Diósgyőr főszponzora

Hétfőn rendezte a DVTK hagyományos szurkolói ankétját, melynek első félidejében ünnepélyesen lehullt a lepel a Diósgyőri VTK új támogatójának kilétéről. A Borsodi Sörgyár hosszú távon kötelezte el magát a DVTK mellett és főszponzorként segíti a csapatot.

Borsodi és az NB1-be frissen felkerült Mezőkövesd-Zsóry FC szponzori megállapodást kötött, amelyet szombaton este, a Győr elleni futballmérkőzést megelőzően jelentett be a sörgyár és a klub vezetősége.

 A XV. Borsodi Sörfesztivál törölve

A XV. Borsodi Sörfesztivál szervezői közleményükben arról tájékoztatták szerkesztőségünket, hogy idén elmarad a Borsodi Sörfesztivál. A szervezők elnézést kérnek a fesztiválozóktól, és a zenekaroktól egyaránt.

Idén először rendezték meg a Nemzeti Vágta előfutamát, a Borsodi Vágtát Hernádnémetiben. A szombati előfutamok mellett volt kamasz és női huszár vágta, valamint öreg rókák futama is.

2020. július 6., hétfő, Csaba