Külföld

Magyarország segít a Srí Lanka-i támadásban érintett családoknak

Írta: itv , - Frissítve: 23rd April, 2019 - 4:10pm
MTI/EPA/M. A. Pushpa Kumara

Magyarország is segít a Srí Lanka-i merényletben érintett családoknak – közölte az M1-en a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára. Szintén az M1-en beszélt arról a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára, hogy a kereszténység az egyik legüldözöttebb vallás a világon, és hogy a mostani merényletsorozat célpontjai is egyértelműen a helyi keresztények voltak.

Előre hozott választások lesznek a hétvégén Spanyolországban

Írta: itv , - Frissítve: 23rd April, 2019 - 4:03pm
EPA

Spanyolországban egyik politikai oldalnak sincs egyértelmű többsége egy héttel az általános parlamenti választások előtt – ezt mutatják a vasárnap megjelent különböző közvélemény-kutatások. Európa jövője szempontjából nagy a tétje annak is, hogy milyen kimenetele lesz majd az európai parlamenti választásoknak az ibériai országban. A spanyolok ugyanis 59 képviselőt adnak az új parlamentnek.

A teljes amerikai haderőt terrorszervezetté nyilvánította Irán

Írta: itv , - Frissítve: 23rd April, 2019 - 3:57pm
EPA

Határozatot fogadott el az iráni parlament, amelyben az Egyesült Államok teljes fegyveres erejét terrorszervezetté nyilvánítja – jelentette a félhivatalos ISNA iráni hírügynökség kedden.

A Tasznim iráni hírügynökség beszámolója szerint 210 jelenlévő képviselőből 168-an szavazták meg a javaslatot.

EPA

Észak-Korea megerősítette Kim és Putyin találkozóját

Írta: itv , - Frissítve: 23rd April, 2019 - 3:55pm
EPA/KCNA

Kim Dzsongun észak-koreai vezető hamarosan Oroszországba látogat, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozzon - erősítette meg a KCNA észak-koreai hírügynökség kedden a Kreml erre vonatkozó korábbi közléseit.

„Kim hamarosan látogatást tesz az Oroszországi Föderációban Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin, az Oroszországi Föderáció elnöke meghívására” – közölte a KCNA anélkül, hogy pontosította volna, hogy a két politikus első csúcstalálkozóját hol és mikor tartják.

Robbantásos merényleteket követtek el keresztény templomok és szállodák ellen Srí Lankán

Írta: itv , - Frissítve: 21st April, 2019 - 3:19pm
MTI/EPA/M.A. Pushpa Kumara

Egymás után nyolc robbanás is történt húsvétvasárnap Srí Lankán, a fővárosban, ezek közül a legutóbbi egy északi peremkerületben. Korábban három keresztény templomot és négy szállodát ért robbantásos támadás, olyan helyeken, ahol turisták is nagy számban megfordulnak. Meghalt 207 ember, a rendőrségi források újabb közlése szerint jelenleg a sebesültek száma 450.

Európát akarják megmenteni Salviniék

Írta: itv , - Frissítve: 20th April, 2019 - 5:34pm
AP

Az olasz belügyminiszter azokat a pártokat fogta össze, amelyek elutasítják a migrációt és a tagállamok szuverenitását erősítenék. Négy párt részvételével alakult ki az új európai pártszövetség Olaszországban. Salvini, a találkozó kezdeményezője azt mondta: pártja, a Liga és szövetségesei meg akarják menteni Európát, az európai népeket helyezve az EU kormányzásába.

Szijjártó: Szerbia azért erősödött meg, mert vezetői figyeltek a nemzeti érdekekre

Írta: itv , - Frissítve: 20th April, 2019 - 5:28pm
MTI/KKM/Burger Zsolt

Szerbia egyre erősebbé válik, és azért erősödött meg, mert vezetői nem hagyták figyelmen kívül a nemzeti érdekeket - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Belgrádban Aleksandar Vucic szerb államfő kampányrendezvényén.

Szijjártó: Alapvető érdeke Magyarországnak az együttműködés Brazíliával

Írta: itv , - Frissítve: 18th April, 2019 - 11:52am
MTI Fotó

Brazília gazdasága a világon a nyolcadik legerősebb, ezért egy olyan kicsi, de nyitott gazdaságú országnak, mint Magyarország, alapvető érdeke az együttműködés – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az univerzum legrégebbi molekuláját mutatták ki az űrben

Írta: itv , - Frissítve: 18th April, 2019 - 11:45am
EPA

Kimutatták az űrben az univerzum legrégebbi, az ősrobbanás után létrejött molekuláját. A hélium-hidrid ionokat évtizedek óta keresték a tudósok.

 

A felfedezés segíthet az univerzum korai fejlődési szakaszának jobb megértésében – közölte Rolf Güsten, a bonni Max Planck Rádiócsillagászati Intézet kutatója és csapata a Nature című tudományos lapban.

Nagy migrációs tömegmozgás esetén kevés a Frontex tízezer embere

Írta: itv , - Frissítve: 18th April, 2019 - 11:39am
AP

Nagy migrációs tömegmozgás esetén nagyon kevés az uniós határ- és partvédelmi ügynökség (Frontex) tízezer embere – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön az M1 csatornán.

Húsvéti segélycsomagokat kapnak a rászorulók Kárpátalján

Írta: itv , - Frissítve: 17th April, 2019 - 6:15pm
MTI Fotó Szigetváry Zsolt

Több mint kétszáz, nehéz helyzetben élő családot és idős egyedülállót segít húsvét előtt tartós élelmiszerekből és édességekből álló csomagokkal Kárpátalja tizenegy településén a Katolikus Karitász, az adományok kiszállítása szerdán kezdődött Ungváron.

Az EP jóváhagyta a termékek kettős minőségét is tiltó fogyasztóvédelmi jogszabályt

Írta: itv , - Frissítve: 17th April, 2019 - 6:13pm
Shutterstock

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta az online piacterek átláthatóságát javító, valamint a termékek kettős minőségével szembeni hatékonyabb fellépést lehetővé tevő előírásokról szóló uniós fogyasztóvédelmi szabályokat megerősítő megállapodást – közölte az uniós parlament szerdán.

Megkerült a Notre-Dame huszártornyának ereklyetartója

Írta: itv , - Frissítve: 17th April, 2019 - 12:40pm
AP

A Notre-Dame huszártornyát díszítő 16 szobor megmenekült a pusztulástól, mert egy héttel a hétfői tűzvész előtt restaurálásra egy délnyugat-franciaországi műhelybe szállították őket, de a torony tetején lévő kakasformájú ereklyetartó megolvadt a tűzben, mielőtt leszerelhették volna. Az elveszettnek hitt ereklyetartót végül kedden megtalálták a romok között.

Ferenc pápa: A diadalittas világra Jézus alázattal válaszol

Írta: itv , - Frissítve: 14th April, 2019 - 3:53pm
EPA/Claudio Peri

A Jeruzsálembe bevonuló Jézusnak a mai világhoz szóló üzenetéről beszélt Ferenc pápa virágvasárnapi homíliájában a Szent Péter téren bemutatott misén, amellyel megkezdődtek a húsvéti nagyhét szertartásai a Vatikánban.

Továbbra sincs megoldás a venezuelai válság kezelésére

Írta: itv , - Frissítve: 14th April, 2019 - 3:44pm
AP

Venezuelában egyre nagyobb az elégedetlenség Nicolas Maduro elnökkel és baloldali rezsimjével szemben. A híradások szerint az országban élelmiszer- és gyógyszerhiány, valamint rendszeres áramkimaradások vannak, a lakosság tiszta ivóvízhez is nehezen jut hozzá.

Rugalmas hosszabbítást kapott az Egyesült Királyság az EU-tól

Írta: itv , - Frissítve: 14th April, 2019 - 3:40pm
AP

Rugalmas, azonban legfeljebb október 31-ig tartó halasztásról született megállapodás az európai uniós vezetők csúcstalálkozóján Brüsszelben. A nem kis vitát követő egyezség része, hogy júniusban áttekintik a távozás folyamatát, akkor esetleg módosulhat a határidő. Amennyiben mindkét fél ratifikálja a kiválás feltételeit rögzítő megállapodást, akkor a következő hónap első napján automatikusan megszűnhet a brit tagság.

A Felvidékről kitelepítettekre emlékeztek Komáromban

Írta: itv , - Frissítve: 13th April, 2019 - 4:56pm
MTI Fotó

A Felvidékről kitelepítettek életereje, hite és optimizmusa reményt ad nekünk, hogy részt vegyünk abban a küzdelemben, amely ma Európában és Magyarországon is folyik – mondta a KDNP frakcióvezetője a felvidéki kitelepítettekre emlékező ünnepségen szombaton Komáromban.

Hamarosan aláírhatják a Budapest-Belgrád-vasútvonal építési szerződéseit

Írta: itv , - Frissítve: 12th April, 2019 - 4:17pm
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Hamarosan aláírhatják a Budapest-Belgrád-vasútvonal korszerűsítésére vonatkozó építési szerződéseket – közölte Orbán Viktor pénteken a Kína-Közép-Kelet-Európa (KKE) együttműködés Dubrovnikban zajló csúcstalálkozóján.

Leállították a megállapodás nélküli Brexitre kidolgozott tervek végrehajtását

Írta: itv , - Frissítve: 12th April, 2019 - 4:16pm
EPA

Londoni médiaértesülések szerint leállította a brit kormány annak készenléti tervcsomagnak a végrehajtását, amelyet az EU-tagság megállapodás nélküli megszűnésének esetére dolgozott ki. A Citromsármány művelet a közvetlen gazdasági, ellátási fennakadásokat enyhítette volna egy kemény kiválás esetén.

Áder János is részt vesz a pápai szentmisén Csíksomlyón

Írta: itv , - Frissítve: 12th April, 2019 - 4:14pm
MTI Fotó Sóki Tamás

Jakubinyi György gyulafehérvári érsek meghívására Áder János államfő részt vesz a június 1-jei pápai szentmisén Csíksomlyón – tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-t pénteken.

 

A köztársasági elnök feleségével, Herczegh Anitával közösen látogat Csíksomlyóra.

Oldalak