34-en vesztették el szlovák állampolgárságukat a magyar felvétele miatt

Téma: 

Több mint két és fél év alatt 483 embert fosztottak meg szlovák állampolgárságától amiatt, hogy más állam polgárává vált. A magyar állampolgárságot felvevő érintettek száma 34. Az adatokról Alena Koišová, a belügyminisztérium kommunikációs osztályának munkatársa tájékoztatotta a felvidéki magyar hírportált, az ujszo.com szerkesztőjét,
Az alábbi táblázatban az szerepel, hogy a 2010. július 17-e (vagyis az állampolgársági törvény szigorításának hatályba lépése) és 2013. április 5-e közti időszakban hányan váltak meg (voltak kénytelenek megválni) a szlovák állampolgárságuktól egy-egy – őket állampolgárrá fogadó – ország vonatkozásában:

Csehország – 218
Németország – 83
Ausztria – 53
Nagy-Britannia – 39
Magyarország – 34
Hollandia – 12
USA – 12
Norvégia – 8
Franciaország – 4
Olaszország – 4
Kanada – 4
Svájc – 3
Ausztrália – 2
Belgium – 2
Izland – 2
Kína – 1
Ukrajna – 1
Oroszország – 1

Az összesen 483 érintett közül 200 férfi, 283 nő.

Az állampolgársági törvényt 2010-ben módosította Robert Fico első kormánya, válaszlépésként arra, hogy Magyarország lehetővé tette az egyszerűsített honosítást a határain túl élő magyarok számára.

Kapcsolódó cikkeink

Mielőbbi vizsgálatot sürgetett az Európai Parlament liberális frakciója (ALDE) a keddi magyar törvénymódosítás miatt, amely valamennyi menedékkérő, köztük gyerekek kötelező fogva tartásáról rendelkezik az esetükben lefolytatott menekültügyi eljárás idejére....

MAGYAR VITÉZ vízrebocsátás után -  Ganz Hajógyár

Vitába keveredtek orosz és ukrán roncskutató búvárok a Fekete-tengerben elsüllyesztett egykori Magyar Vitéz nevű gőzhajó megtalálásáról.

A kormány és rajta keresztül az unió segítségét fogja kérni a Magyar Autóklub az új német autópályadíj-fizetési kötelezettség miatt - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

CNN - Miskolc miatt nehéz a magyar nyelv

A CNN újságírója a borsodi városban járt, ahol már Miskolc nevének kiejtése is gondot okozott neki, később cikket írt az egész nyelvről.

2020. február 20., csütörtök, Aladár,Álmos