60 centiméteres és 6 kg-os óriás bébi született Lipcsében

Téma: 

60 centiméteres és 6 kg-os óriás bébi született Lipcsében. A nő nem kért császár metszést, természetes úton hozta világra kislányát, akinek a Jasleen nevet adták szülei. Az érdekesség, hogy az anya nem diagnosztizált terhességi cukorbetegségben szenvedett. A betegség általában a terhesség 24. hete körül alakul ki, és sokszor az átlagosnál nagyobb méretű csecsemőket eredményez. Jasleen és anyukája jól vannak, bár a kislányt még megfigyelésre az újszülött osztályon tartják.Ő a legnagyobb német élő óriásbébi.
A korábbi német rekorderbébi, Jihad 5,9 kilóval született 2011-ben Berlinben. Idén márciusban Nagy-Britanniában született – szintén természetes úton – egy hatalmas, hétkilós baba, George.
A világ legnagyobb ember bébije egy 10 kilós kisfiú volt. Ő 1979-ben született Amerikában, de élete csak 11 órás hosszúságú volt.

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Soós Lajos

A határzár, a Csíki sör, a strasbourgi ítélet, béremelés, nemzeti konzultáció és népegészségügyi szűrőprogram is szóba került Lázár János sajtótájékoztatóján, a Kormányinfón.

Négy év után, augusztus 9-én újra megnyitják a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A termináljának kilátóteraszát. A terasz a tervek szerint csak a téli hónapokban zár be újra, augusztus 9. és 11. között ingyenesen látogatható lesz reggel 8 és 20 óra között.

2020. január 22., szerda, Vince,Artúr