60 centiméteres és 6 kg-os óriás bébi született Lipcsében

Téma: 

60 centiméteres és 6 kg-os óriás bébi született Lipcsében. A nő nem kért császár metszést, természetes úton hozta világra kislányát, akinek a Jasleen nevet adták szülei. Az érdekesség, hogy az anya nem diagnosztizált terhességi cukorbetegségben szenvedett. A betegség általában a terhesség 24. hete körül alakul ki, és sokszor az átlagosnál nagyobb méretű csecsemőket eredményez. Jasleen és anyukája jól vannak, bár a kislányt még megfigyelésre az újszülött osztályon tartják.Ő a legnagyobb német élő óriásbébi.
A korábbi német rekorderbébi, Jihad 5,9 kilóval született 2011-ben Berlinben. Idén márciusban Nagy-Britanniában született – szintén természetes úton – egy hatalmas, hétkilós baba, George.
A világ legnagyobb ember bébije egy 10 kilós kisfiú volt. Ő 1979-ben született Amerikában, de élete csak 11 órás hosszúságú volt.

Kapcsolódó cikkeink

A honvédelem nemzeti ügy, nem tekinthető pártpolitikai kérdésnek-Újfajta biztonsági kihívásokra kell felkészülnie az országnak és a honvédelemnek mondta Simicskó István  honvédelmi miniszter a Miskolci egyetemen.

 

Kegyeleti megemlékezést tartottak szombaton, a hejcei légi szerencsétlenség hetedik évfordulóján a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

Vasárnaptól több ponton változik az idei vasúti menetrend az utasok megfelelőbb kiszolgálása érdekében. Érdemes előzetesen tájékozódni, hiszen új vonatokat indít a vasúttársaság, több esetben csökken a menetidő és újabb csatlakozási lehetőségek is adódnak.

2019. szeptember 15., vasárnap, Enikő,Melitta