60 centiméteres és 6 kg-os óriás bébi született Lipcsében

Téma: 

60 centiméteres és 6 kg-os óriás bébi született Lipcsében. A nő nem kért császár metszést, természetes úton hozta világra kislányát, akinek a Jasleen nevet adták szülei. Az érdekesség, hogy az anya nem diagnosztizált terhességi cukorbetegségben szenvedett. A betegség általában a terhesség 24. hete körül alakul ki, és sokszor az átlagosnál nagyobb méretű csecsemőket eredményez. Jasleen és anyukája jól vannak, bár a kislányt még megfigyelésre az újszülött osztályon tartják.Ő a legnagyobb német élő óriásbébi.
A korábbi német rekorderbébi, Jihad 5,9 kilóval született 2011-ben Berlinben. Idén márciusban Nagy-Britanniában született – szintén természetes úton – egy hatalmas, hétkilós baba, George.
A világ legnagyobb ember bébije egy 10 kilós kisfiú volt. Ő 1979-ben született Amerikában, de élete csak 11 órás hosszúságú volt.

Kapcsolódó cikkeink

Szeparatista fegyveresek elfoglaltak egy tévétornyot Donyeck megyében

Automata gépkarabélyokkal felfegyverzett oroszbarát szakadárok elfoglaltak a tévétornyot csütörtökön a Donyeck megyei Szlovjanszkban - jelentették a helyszínről tudósító újságírók.

Tiszacsege-Ároktő

Az elmúlt 24 órában jelentős csapadékmennyiség nem hullott a Duna magyarországi vízgyűjtő területén. A felső vízgyűjtőkön lehulló maximálisan 10 mm-nyi csapadékból újabb számottevő árhullám nem várható a hazai Duna szakaszokon.

hirado.hu

Jelenleg Németország látja el az Európai Unió soros elnöki feladatait. A német kormány még ebben a fél évben megreformálná a menekültügyi rendszert.

A honvédelem nemzeti ügy, nem tekinthető pártpolitikai kérdésnek-Újfajta biztonsági kihívásokra kell felkészülnie az országnak és a honvédelemnek mondta Simicskó István  honvédelmi miniszter a Miskolci egyetemen.

 

2020. november 26., csütörtök, Virág