945 migránst mentettek ki az olaszok

Téma: 

Az olasz parti őrség 945 illegális bevándorlót mentett ki a Földközi-tengeren. Ezen kívül négy halottat találtak az egyik, Líbiából indult csempészhajó rakterében. A kimentett migránsok négy esetben felfújható csónakokban utaztak, a két másik esetben bárkákon.

Az olasz parti őrség kedd este közölte: 945 illegális bevándorlót mentettek ki a Földközi-tengeren közeledő hajókból, négynek ugyanakkor csak a holttestét találták meg.

MTI/EPA/Tolga Bozoglu

A négy halott az egyik, Líbiából indult csempészhajó rakterében hevert. A migránsokat segítő, máltai központú MOAS szervezet tudomása szerint megfulladtak.A kimentett 945 személyt hat bevetésben fedezték fel az ország déli partjainál. Négy esetben felfújható csónakokban utaztak, a két másik esetben bárkákon. A mentésben az EUNAVFORMED európai uniós szervezet más országból származó hajói is részt vettek, és a munkájukat a parti őrség római központja hangolta össze.Forrás: MTIKép: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Kapcsolódó cikkeink

Illusztráció. (MTI/AP/Olasz haditengerészet)

A Nagy-Britanniát Franciaországtól elválasztó La Manche-csatornából mentettek ki 19 migránst, akik felfújható csónakkal próbálták elérni a brit partokat.

MTI/EPA/Ian Langsdon

Giorgio Chiellini góljával 2-0-ás győzelmet aratott Olaszország a címvédő Spanyolország felett, így revansot vett a 2012-es Eb-döntőn elszenvedett 4-0-ás vereségért. Az olasz válogatott így a legjobb nyolcba került és a Németországgal játszik a negyeddöntőért....

Boldva: égő házból mentették ki az eszméletlen nőt

Égő házból mentettek ki a rendőrök a polgárőr egyesület vezetőjével közösen egy eszméletét vesztett nőt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Boldván. Szerencsére senkinek sem esett komoly baja. Szombaton későn délután gyulladt ki a boldvai családi ház egyik lakószobája.

Őzet mentettek

Őzet mentettek a tiszafüredi tűzoltók. Nyolc órakor érkezett a bejelentés, miszerint Tiszafüred és Tiszaszőlős között félúton, egy alsóbbrendű út melletti árokba belecsúszott egy őz.

2020. szeptember 30., szerda, Jeromos