Alacsonyabb volt a részvétel a vártnál

Írta: itv , - Frissítve: 29th October, 2012 - 9:45am

Téma: 

A központi választási bizottság előzetes adatai szerint a vasárnapi ukrajnai parlamenti választásokon való részvétel nem egészen 57 százalékos, vagyis a vártnál jóval alacsonyabb volt.

Korábban elemzők és Volodimir Sapoval, a választási bizottság (CVK) elnöke is magas, 70 százalékot megközelítő részvételt jósolt. A CVK közlése szerint szerdán várható a választások előzetes végeredménye.
Eközben Mikola Azarov miniszterelnök kijelentette, bizonyos abban, hogy a Régiók Pártja ismét képes lesz biztosítani a kormánytöbbséget a parlamentben. Emellett arra szólította fel a törvényhozásba bekerülő összes pártot, hogy egyesítsék erejüket a gazdasági válság leküzdésére.
Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi nehéz időszakban az intrikák és az egymással való szembenállás helyett a parlamenti pártoknak az ország helyzetének konszolidálására kell összpontosítaniuk.
Petro Szimonyenko, a Kommunista Párt vezetője azonban kétségesnek nevezte, hogy az újonnan bekerülő erők, a szélsőséges nacionalista Szvoboda (Szabadság) párt és a Vitalij Klicsko profi ökölvívó vezette UDAR (Ütés) párt az ellenzékben konstruktív együttműködésre készülne a jelenlegi vezetéssel.

mti

Kapcsolódó cikkeink