Amerika: orosz csapatok avatkoznak be a debalcevei harcokba

Téma: 

Amerika: orosz csapatok avatkoznak be a debalcevei harcokba

 
  
 

 

Az Egyesült Államok hadseregének európai parancsnoka szerdán azt állította, hogy orosz csapatok közvetlenül beavatkoznak Kelet-Ukrajnában, Debalceve térségében a harcokba.

 
"Eléggé biztosra vehető az orosz katonai intervenció a lőszermennyiség, a hadfelszerelés típusa alapján - mondta Ben Hodges altábornagy, az Európában állomásozó amerikai erők parancsnoka Lengyelországban, ahol a NATO szczecini katonai támaszpontját látogatta meg."Aggódom amiatt, hogy ha sikert érnek el Debalcevében, Mariupol felé fordulnak. Ezt tudni nem tudom, de aggaszt" - így Hodges. Hozzátette, tudomása szerint Oroszország tíz zászlóaljnyi katonáját állomásoztatja Ukrajna keleti határának közelében.
 
-mti-

Kapcsolódó cikkeink

Petro Porosenko ukrán államfő kijelentette, hogy orosz csapatok hatoltak be Ukrajnába - tájékoztatott a Reuters jelentése szerint csütörtökön honlapján az elnöki hivatal.

 

EPA

Az Egyesült Államok szükség esetén kész megsemmisíteni a vonatkozó nemzetközi szerződés előírásai ellenére kifejlesztett rövid és közepes hatótávolságú orosz rakétákat – jelentette ki Kay Bailey Hutchison amerikai NATO-nagykövet kedden Brüsszelben. ...

AP

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, miután kilenc államot érintő közel-keleti útjának aktuális állomásán, Kairóban egyiptomi vezetőkkel tárgyalt, csütörtökön megerősítette, hogy az amerikai csapatok kivonulnak Szíriából.

Az Amerika Kupa a nemzetközi professzionális vitorlázás csúcsa, ahol a legtapasztaltabb kapitányok és a legjobb legénységek gyűlnek össze, hogy egy olyan környezetben versenyezzenek, ahol nagy a nyomás, állandóak a drámai események és óriási az izgalom.

2019. június 27., csütörtök, László