Amerikai katonák megölésére szólított fel az IÁ

Téma: 

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet állítása szerint megszerezte száz amerikai katona nevét, egyesült államokbeli címét és fényképét, feltette az internetre, és felszólította Amerikában élő "magányos farkas" híveit, hogy öljék meg őket.

 
Az amerikai védelmi minisztérium közölte, hogy vizsgálja az ügyet. Egy meg nem nevezett tisztségviselő azt mondta: egyelőre nem tudják megerősíteni az IÁ információinak helyességét, de utánanéznek annak. Hozzátette: az amerikai fegyveres erők tagjaira mindig és mindenütt érvényes, hogy óvatosnak kell lenniük biztonságuk érdekében.
 
Az internetre feltett névsorról az IÁ azt állítja, hogy a szervezet úgynevezett hackerrészlege szerezte meg több amerikai katonai szerver, adatbázis és email feltörésével.A The New York Times című amerikai lap szerint nem valószínű, hogy a dzsihadisták amerikai kormányzati szerverekről szerezték az adatokat. A lap idéz egy védelmi minisztériumi tisztségviselőt, aki szerint a nevek és a hozzájuk tartozó adatok többségét nyilvános adatbázisokból, lakcímnyilvántartásokból, internetes közösségi oldalakról írhatták ki. Úgy tűnik, olyan katonák neve szerepel az IÁ listájában, akik szerepeltek valamilyen, az IÁ elleni légicsapásokról szóló hírekben a médiában.
 
-mti-

Kapcsolódó cikkeink

Brazília külügyminisztere aggodalmát fejezte ki helyi idő szerint vasárnap egy lapjelentés miatt, amely szerint az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) brazilok millióinak telefonbeszélgetéseiről és elektronikus leveleiről gyűjtött adatokat.Az O Globo című brazil napilap...

KIm Dzsong Un

Az amerikai felderítés szerint Észak-Korea harcias retorikája mögött alapvetően az áll, hogy Kim Dzsong Un be kívánja bizonyítani: szilárdan kézben tartja a hatalmat - jelentette ki csütörtöki kongresszusi meghallgatásán az amerikai nemzeti hírszerzés igazgatója...

Egy orosz harci repülőgép befogott egy amerikai felderítőgépet, amely megközelítette az orosz partokat - közölték amerikai illetékesek és az orosz védelmi minisztérium.

 

Nem rendezi meg az American Sniper (Amerikai mesterlövész) című filmet Steven Spielberg - közölte kedden szóvivője. Spielberg májusban jelentette be, hogy filmet forgat az amerikai hadsereg legjobb mesterlövészének tartott Chris Kyle önéletírásából.

2020. május 29., péntek, Magdolna