Angus Deaton az idei közgazdasági Nobel-emlékdíj nyertese

Téma: 

Az idei közgazdasági Nobel-emlékdíjat Angus Deaton a Princeton egyetem közgazdász professzora nyerte el a fogyasztás, a szegénység és a jólét területein folytatott kutatásaiért.Angus Deaton 1945. október 19-én született Edinburghban. A brit-amerikai kettős állampolgár a Princeton Egyetemen a közgazdaságtan és nemzetközi kapcsolatok professzora.

 nobelprize.org, Princeton UniversityAngus Deaton a világban létező extrém szegénység, a kevesebb mint napi egy vagy két dollárból élők felmérésének technikájáról és az adatok megbízhatóságáról folytat kutatásokat, különös tekintettel az indiai National Sample Survey (NSS) által végzett háztartási felmérésekre.Kutatásai emellett kiterjednek a társadalmi helyzet, az egészség, a jövedelem és a végzettség összefüggéseire és nemzetgazdasági hatásaira is.Forrás: MTIKép: nobelprize.org, Princeton University

Kapcsolódó cikkeink

Egy amerikai jogvédő csoport több mint százezer aláírással megtámogatva arra kérte hétfőn az oslói Nobel-bizottságot, hogy az idei Nobel-békedíjat ítélje oda Bradley Manning amerikai közlegénynek, aki nagy mennyiségű titkos információt szivárogtatott ki a WikiLeaks internetes...

Az amerikai James Rothman és Randy Scheckam, valamint a német Thomas Südhof kapta megosztva az idei orvosi-élettani Nobel-díjat - jelentették be hétfőn a svéd Karolinska Intézetben Stockholmban.

Átadták Stockholmban az orvosi, a fizika, a kémiai, az irodalmi és a közgazdasági Nobel-díjakat.XVI. Károly Gusztáv svéd király tizenegy kitüntetettnek nyújtotta át Alfred Nobel halálának évfordulóján a legjelentősebb elismerést a tudomány és az irodalom területén.

2021. március 1., hétfő, Albin