Ausztriában is történtek szexuális zaklatások szilveszter éjjelén

Téma: 

Bécsben, Salzburgban és Innsbruckban szexuális zaklatások miatt tettek panaszt többen a rendőrségen a szilveszteri rendezvények után - jelentette vasárnap az APA osztrák hírügynökség.

Innsbruckban öt nő tett panaszt szexuális zaklatás miatt. A rendőrség közlése szerint öt-hat “külföldi kinézetű”, 30 év körüli férfi erőszakoskodott a német, román és olasz állampolgárságú nőkkel. Az ügyben egyelőre nem vettek őrizetbe senkit, a térfigyelő kamerák felvételeinek kiértékelése még tart.

EPA/Alex Halada

Salzburgban három nő tett feljelentést, egyikük szerint az elkövető “ázsiai külsejű” volt, egy másik leírása alapján egy “déli országból származó” férfi támadt rá. A harmadik nőt egy helyi taxisofőr zaklatta, akit a hatóságok már őrizetbe is vettek.A salzburgi rendőrség szóvivője szerint – tekintettel a tavalyi tapasztalatokra – nem kizárt, hogy a következő napokban további nők fognak feljelentést tenni szexuális zaklatás miatt.

Az osztrák fővárosban három szexuális támadást jelentettek a rendőrségen.

A szigorú biztonsági intézkedések ellenére Kölnben is voltak szexuális bűncselekmények, ezen a szilveszteren is – hangzott el az M1 vasárnap reggeli Híradójában.

Forrás: MTI

Kép: EPA/Alex Halada

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Komka Péter

A következő napokban folytatódik a ködös, párás idő, szilveszterkor viszont lehűlés várható, akár mínusz 10 Celsius-fok is lehet.

Karácsonykor többfelé tartós ködre lehet számítani, az év utolsó hetében napsütés, de eső, havazás is várható, továbbra is marad az enyhe idő, többfelé 10 Celsius-fok körüli maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú...

EPA/Henning Kaiser

Idő előtt nyugállományba helyezték Wolfgang Albers kölni rendőrfőkapitányt, aki a szilveszter éjszaka Kölnben nők ellen elkövetett támadások kapcsán adott rendőrségi tájékoztatás miatt széles körben bírálatok kereszttüzébe került - számolt be pénteken a Kölner Stadt-...

2019. december 7., szombat, Ambrus