Autópiac: Németországban növekedett, Nagy-Britanniában csökkent az eladás

Téma: 

Az ázsiai kereslet miatt bővült jelentősen a német autók piaca, Nagy-Britanniában pedig a Brexit okozta bizonytalanság csökkentette az eladásokat.

Németországban rekord mennyiségű autó készülhet 2017-ben. A német autóipari szövetség elnöke szerint  az ázsiai keresletnövekedés hatására a termelés jövőre tovább bővülhet. Matthias Wissmann szerint a legnagyobb autógyártók mindegyikénél idén jelentősen több új autó gördühetett le a gyártósorokról.

hirado.hu

Összesen 5,6-5,7 millió autó készült Németországban és majd 11 millió világ más részein. Wissmann várakozása szerint ugyanakkor az autógyártók jelentősen bővítik az elektromos és a hibrid modellek számát is. Szerinte ez az eddigi mintegy 30-ról, 100-ra növekedhet.

Nagy-Britanniában ugyanakkor az előrejelzetteknél lényegesen kevesebb új autó készül idén. A brit autógyártók és kereskedők szakmai szervezetének legfrissebb előrejelzése szerint mindez elsősorban a belföldi kereslet csökkenésének tudható be. Idén eddig mintegy hét százalékkal kevesebb autó került a belső piacon forgalomba, mint tavaly az év hasonló időszakában.

Elemzők szerint mindez főként a Brexit miatti piaci bizonytalanságnak tudható be, de nagy része van benne ugyanakkor annak is, hogy áprilisban emelték az autók adóját, így sokan előre hozták az esetlegesen későbbre tervezett vásárlásaikat. Ezt mutatja az is, hogy márciusban még rekordokat döntögetett az eladott új járművek száma.

Forrás: MTI

Kép: hirado.hu

Kapcsolódó cikkeink

MTI/EPA/Andy Rain

A Brexit után elképzelhető, hogy lesz újabb népszavazás Skócia kiválásáról Nagy-Britanniából - mondta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Több időjárási modellszámítást is figyelembe véve a szerdára várható intenzív, kiadós csapadék mennyisége 5-40 mm között valószínű.
A hó után sok eső jön

Ma a Duna-Tisza köze középső és északi részén nagy mennyiségű eső várható. A csapadékmennyiség több helyen meghaladhatja a 20 mm-t. Vasárnap általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de napközben a Dunántúlon hosszabb időre is csökkenhet a felhőzet.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ismét nagy területen kapott lángra a száraz avar és az aljnövényzet a Hortobágyon péntek délután - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.Kiss Szilvia tájékoztatása szerint a 33-as számú főút 69-es...

2019. augusztus 19., hétfő, Huba