Az al-Kaida újabb támadásra buzdít az Egyesült Államok ellen

Téma: 

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet újabb támadást sürgetett az Egyesült Államok és szövetségesei ellen a 2001. szeptember 11-i terrortámadás évfordulójára kiadott üzenetében - közölte a szélsőséges iszlamista honlapokat figyelő, SITE nevű amerikai szervezet pénteken.

Az üzenetet Ajman az-Zavahri, a terrorszervezet vezetője küldte a dzsihadista fórumoknak. "Gazdaságilag kell kivéreztetni Amerikát, arra kényszerítve, hogy folytassa irdatlanul nagy összegek elköltését a védelmére... Amerika gyenge pontja a gazdaság, és már most is tántorog a katonai kiadások miatt... Amerikát feszültségben és állandó riadókészültségben kell tartani néhány támadás segítségével - ajánlotta Oszama bin Laden örököse.

Zavahri azt állította, hogy az al-Kaida Szomáliában, Jemenben és Irakban már megnyerte a háborút, és azt tanácsolta a szélsőségeseknek, hogy vigyék át a háborút az Egyesült Államok területére.

Kapcsolódó cikkeink

Illusztráció

Évek óta most éri a legnagyobb fenyegetés az al-Kaida terrorszervezet részéről az Egyesült Államokat és más nyugati országokat, a helyzet nagyon emlékeztet a 2001.

Több nyugati ország biztonsági figyelmeztetést adott ki, és a hétvégére bezárta muzulmán országokban lévő nagykövetségeit és más képviseleteit az al-Kaida és egyéb terrorszervezetek támadásaitól tartva.Az Egyesült Államok még pénteken közzétette az egész világra kiterjedő...

Fidesz: a bukott baloldal a rezsicsökkentés ellen harcol-A nagyobbik kormánypárt szerint "a szocialisták az emberek akarata ellen mennek".

EPA/David Fernandez

Még az idén elkészülhet a védőoltás a zikavírus ellen - közölte egy amerikai-kanadai kutatócsoport, amely a vakcina kifejlesztésén dolgozik.

2019. május 26., vasárnap, Fülöp,Evelin