Az amerikai elnök hűti a várakozásokat

Téma: 

Donald Trump amerikai elnök vasárnap igyekezett hűteni a Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel tervezett csúcstalálkozóhoz fűzött várakozásokat.

Twitter-bejegyzésében az elnök rámutatott, hogy a csúcstalálkozó eredményességét “majd az idő dönti el”.

AP

„Még hosszú az út addig, hogy le lehessen vonni a következtetést Észak-Koreával kapcsolatban, talán a dolgok megoldódnak, talán nem, majd az idő megmondja” – írta a mikroblog-bejegyzésben. Hozzátette: „de azt a munkát, amelyet most én csinálok, már hosszú ideje el kellett volna végezni”.

Donald Trump várhatóan május végén, vagy június elején találkozik Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel.

Az Abe Sindzó japán kormányfővel a floridai Mar-a-Lagóban szerdán tartott közös sajtóértekezletén Trump megerősítette, hogy a tárgyalások részleteiről  „nagyon magas szinten” folynak egyeztetések, és egyelőre öt helyszínt vizsgálnak a csúcstalálkozó lehetséges helyszíneként.

A Trump elnök által is megerősített sajtóinformációk szerint Mike Pompeo, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója, kijelölt külügyminiszter április elején titokban Phenjanban járt, és személyesen Kim Dzsong Unnal egyeztetett.

Pénteken Észak-Korea bejelentette, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti nukleáris -és rakétakísérleteit. A bejelentést Donald Trump remek hírnek minősítette.

Forrás: MTI

Kép: AP

Kapcsolódó cikkeink

Brazília külügyminisztere aggodalmát fejezte ki helyi idő szerint vasárnap egy lapjelentés miatt, amely szerint az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) brazilok millióinak telefonbeszélgetéseiről és elektronikus leveleiről gyűjtött adatokat.Az O Globo című brazil napilap...

KIm Dzsong Un

Az amerikai felderítés szerint Észak-Korea harcias retorikája mögött alapvetően az áll, hogy Kim Dzsong Un be kívánja bizonyítani: szilárdan kézben tartja a hatalmat - jelentette ki csütörtöki kongresszusi meghallgatásán az amerikai nemzeti hírszerzés igazgatója...

Illusztráció

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet állítása szerint megszerezte száz amerikai katona nevét, egyesült államokbeli címét és fényképét, feltette az internetre, és felszólította Amerikában élő "magányos farkas" híveit, hogy öljék meg őket.

Egy orosz harci repülőgép befogott egy amerikai felderítőgépet, amely megközelítette az orosz partokat - közölték amerikai illetékesek és az orosz védelmi minisztérium.

 

2019. június 27., csütörtök, László