Az amerikai hírszerzés szerint Kim a hatalmát fitogtatja

Téma: 

Az amerikai felderítés szerint Észak-Korea harcias retorikája mögött alapvetően az áll, hogy Kim Dzsong Un be kívánja bizonyítani: szilárdan kézben tartja a hatalmat - jelentette ki csütörtöki kongresszusi meghallgatásán az amerikai nemzeti hírszerzés igazgatója. James Clapper, aki 16 amerikai hírszerző szolgálat működését koordinálja, elmondta: Kína, Észak-Korea szomszédja és hagyományos pártfogója egyre nagyobb csalódottsággal szemléli a phenjani vezető magatartását. Az amerikai kémfőnök a képviselőház hírszerzési bizottsága előtt kijelentette, hogy Kim retorikája azt a hagyományos észak-koreai stratégiát követi, amely fenyegetéssel kívánja tárgyalásra és segélynyújtásra kényszeríteni a nemzetközi közösséget.(MTI)

Kapcsolódó cikkeink

MTI/Ujvári Sándor

Az orosz források szerint 12,7 ezer katonai vesz részt a műveletekben, ám a nyugati megfigyelők szerint a tényleges szám ennek a többszöröse lehet.

Brazília külügyminisztere aggodalmát fejezte ki helyi idő szerint vasárnap egy lapjelentés miatt, amely szerint az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) brazilok millióinak telefonbeszélgetéseiről és elektronikus leveleiről gyűjtött adatokat.Az O Globo című brazil napilap...

Illusztráció

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet állítása szerint megszerezte száz amerikai katona nevét, egyesült államokbeli címét és fényképét, feltette az internetre, és felszólította Amerikában élő "magányos farkas" híveit, hogy öljék meg őket.

Egy orosz harci repülőgép befogott egy amerikai felderítőgépet, amely megközelítette az orosz partokat - közölték amerikai illetékesek és az orosz védelmi minisztérium.

 

2019. december 9., hétfő, Natália