Az Egyesült Államok megszüntet minden kapcsolatot a WHO-val

Téma: 

Az Egyesült Államok megszüntet minden kapcsolatot az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) – jelentette be pénteken Donald Trump amerikai elnök.

 

Az elnök a Fehér Ház Rózsakertjében elmondott rövid nyilatkozatában hangsúlyozta: az Egészségügyi Világszervezet nem hozta meg a koronavírus-járvány miatt szükségessé vált reformokat.

EPA

Hozzátette: Washington a szervezet működéséhez biztosított eddigi hozzájárulásának összegét más szervezetekhez irányítja át.

Trump egyúttal ismét bírálta Kínát az egész világot sújtó járvány kezeléséért.

Washington április 14-én átmenetileg felfüggesztette a szervezetnek nyújtott amerikai támogatást.

Az amerikai elnök tíz napja írt levelet a szervezetnek és belengette a WHO-nak nyújtott támogatás teljes megszüntetését.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

Magyarország szombaton hivatalosan felvette a diplomáciai kapcsolatot a csendes-óceáni Marshall-szigeteki Köztársasággal.

Sebastian Kurz (Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna)

Kedden Brüsszelbe látogatott Sebastian Kurz osztrák kancellár, ahol találkozott az Európai Tanács, az Európai Bizottság és az Európai Parlament elnökével is. A szakértő szerint kulcsfontosságú lesz, hová vezet az osztrák kancellár második útja.

 

EPA

Különleges kapcsolatot szeretne kiépíteni a kormány Magyarország és Vietnam között - mondta Orbán Viktor kormányfő hétfőn Hanoiban, a Nguyen Xuan Phuc vietnami miniszterelnökkel folytatott tárgyalását követő közös sajtótájékoztatón.

2020. július 10., péntek, Amália