Az Eurotrans Alapítvány 35 ezer erdélyi magyarnak segített a választási regisztrációban

Téma: 

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Eurotrans Alapítványa 35 ezer erdélyi magyarnak segített a választási regisztrációban – közölte Nagy Zoltán Levente alapítványi elnökre hivatkozva kedden az RMDSZ hírlevele.

Nagy Zoltán Levente elmondta: az alapítvány 2017 júliusától segíti a magyarországi választásokra történő regisztrációban az erdélyi magyarokat.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Az elnök szerint a tájékoztatás volt az elsődleges szerepük, közel három hónapon át otthonukban keresték fel az erdélyi magyarokat, és segítették regisztrációjukat.

Az alapítvány szerepet vállal a levélszavazatok összegyűjtésében és a magyar külképviseletekre történő eljuttatásában is. Nem javasolta az áprilisi magyarországi választások erdélyi résztvevőinek, hogy postai úton küldjék vissza a levélszavazataikat.

Az alapítványi vezető arra figyelmeztetett, hogy március 24-én lezárul a választási regisztráció, és arra biztatta a magyar állampolgársággal rendelkező erdélyi magyarokat, hogy – aki még nem tette meg – vetesse fel magát a választói névjegyzékbe.

„Minden Kárpát-medencében élő magyar ember jövőjére hatással lesz az, hogy milyen kormány kerül Magyarország élére. Ezért továbbra is arra biztatunk mindenkit, hogy éljen szavazati jogával, és ha még nem tette meg, regisztráljon a magyarországi választásokra” – idézte az RMDSZ hírlevele Nagy Zoltán Leventét.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkeink

Illusztráció

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai alapján 620,1 ezer álláskereső volt márciusban Magyarországon, 8,3 százalékkal kevesebb mint februárban. A legtöbb álláskeresőt továbbra is Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében találjuk - írja a hvg.hu.

MTI Fotó: Bruzák Noémi

2015-ben olyan évet is köszöntünk, amelyben 25 esztendős - negyedszázados - lesz a közös álmainkból megszületett szabad, független, demokratikus Magyarország - mondta Áder János köztársasági elnök újévi televíziós beszédében, amelyben azt is kérte: ne csak a...

A kép illusztráció. MTI Fotó: Balázs Attila

Az Erste magyarországi csoportjánál az elszámolás újabb szakaszában több mint 160 000 levelet adnak postára, a CIB csoport elszámolással érintett társaságai pedig mintegy 109 000 forint alapú, vagy deviza alapúnak nem minősülő deviza szerződéssel kapcsolatosan...

2019. december 10., kedd, Judit