Az oroszok több mint kétharmada támogatja Putyint

Téma: 

Augusztusban három százalékpontot erősödve 70 százalékra nőtt Vlagyimir Putyin elnöki tevékenységének pozitív megítélése – jelentette csütörtökön az Interfax hírügynökség, a Jurij Levada független elemzőközpont legfrissebb felmérésére hivatkozva.

Ez azt jelenti, hogy az elnök tekintélyét a tervezett népszerűtlen nyugdíjkorhatár-emelés sem ingatta meg.
 
EPA
 

Dmitrij Medvegyev miniszterelnök munkáját ugyanakkor csak 28 százalék tartotta jónak, szemben a júliusi 31 százalékkal. Az állami duma (a parlamenti alsóház) működését 30 százalék ítélte meg kedvezően, szemben az egy hónappal korábbi 33 százalékkal. A megkérdezettek 45 százaléka vélekedett úgy, hogy az ország jó irányba halad, ami 3 százalékponttal alacsonyabb a júliusban mért értéknél.

A közvélemény-kutatást 1600 fős, felnőtt, országos mintán végezték el az elmúlt egy hét alatt.

Forrás: MTI

Kép: EPA

 

Kapcsolódó cikkeink

KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP - GETTY IMAGES

A Társadalmi Vélemény Alapítvány (FOM) június elején végzett közvélemény-kutatásában másfélezer embert kérdeztek meg 43 orosz régióban. Harminchat százalékuk választotta az orosz elnököt erkölcsi szempontból a legtekintélyesebbnek.

 

MTI/EPA/Pool/Claudio Peri

Ferenc pápa a Vatikánban fogadja július 4-én Vlagyimir Putyin orosz elnököt – jelentette be Alessandro Gisotti, a Vatikán ideiglenes szóvivője csütörtökön. Ez lesz Putyin és Ferenc pápa harmadik találkozója a 2013. novemberi és a 2015.

Egy friss felmérésből kiderült, az oroszok több mint fele úgy véli, hogy népüknek komoly szerepe volt a világtörténelem alakításában.

MTI/EPA/Mohamed Badra

A német kormányfő és a francia államfő felszólította vasárnap Oroszországot, hogy gyakoroljon „maximális nyomást” a szíriai tűzszünet azonnali életbe léptetése érdekében.

2020. szeptember 30., szerda, Jeromos