Bajorország saját menekültügyi hivatalt állít fel

Téma: 

Bajorország rendőri vezetéssel saját menekültügyi hivatalt állít fel augusztustól, és következetesebben fog eljárni a migránsok deportálása terén – jelentette ki a Die Welt című konzervatív német lap vasárnapi kiadásának adott interjúban Markus Söder bajor kormányfő.

„Egyensúlyt akarunk teremteni az emberségesség és a jogállamiság között” – húzta alá Söder. A konzervatív Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa elmondta, hogy az augusztus 1-jén felálló bajor menekültügyi hivatal a jelenleg elaprózott felelősségi köröket lesz hivatott összefogni.

MTI/EPA/Michael Gruber

A menekültügyi fordulat második lépéseként a bajor kormányfő szerint szinte teljesen át fogják alakítani a menekülteknek járó támogatások rendszerét. Úgy véli ugyanis, hogy sokan az államtól kapott juttatások egy részét hazaküldik, ami miatt hazájuk nem érdekelt abban, hogy visszafogadja őket. Cél az is, hogy kevésbé legyen vonzó a Németországba jövetel.

Kiemelte a bajor kormányfő, hogy jelentősen bővítik a deportálási kapacitásokat, továbbképzik az ezzel foglalkozó rendőröket és repülőgépeket is bérelnek. „Ezzel jelentősen növeljük a deportálási nyomást” – hangsúlyozta Markus Söder. Annak a véleményének adott hangot, hogy aki jogosult a menekültstátuszra, az Bajorországban nagyobb eséllyel tud integrálódni, mint az ország más részein, aki viszont nem jogosult a befogadásra, azt Bajorország a több tartománynál következetesebben fogja kiutasítani.

Forrás: MTI

Kép: MTI/EPA/Michael Gruber

Kapcsolódó cikkeink

Fotó: Juhász Regina

Hamarosan véget ér a Nemzetek Sajtversenye, és úgy tűnik a magyar indulót senki sem fogja lekörözni.

A Vidékfejlesztési Minisztérium tavaly arról állapodott meg a nagyobb áruházláncokkal, hogy azok ne népszerűsítsék az importtejet és -sajtot.

2020. december 3., csütörtök, Ferenc