Bakondi: a görög-török határon nagyon komoly a helyzet

Téma: 

A görög-török határon nagyon komoly helyzet van – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pénteken az M1 Ma este műsorában.

Bakondi György hozzátette: rendszeresek az összecsapások a migránscsoportok és a görög határrendészeti szervek között. Rámutatott arra is, hogy a szigeteken szinte tarthatatlan állapot van.

EPA

Több mint 42 ezer migráns zsúfolódott össze. Az egyik táborban koronavírussal fertőzött migránst is találtak – fűzte hozzá.

Bakondi György közölte: 2015-höz képest jelentős változás, hogy az Európai Unió teljes szélességgel kiállt a külső határok megvédése mellett.

A főtanácsadó kiemelte: az illegális migráció kapcsán a magyar kormány semmifajta kapunyitást, nyitott határ elvet, kvóta szerinti elosztást nem fog támogatni.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

AP

A migrációs nyomás miatt komoly biztonsági kockázatot jelent a balkáni helyzet – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 Ma este adásában.

Veszélyesnek és bonyolultnak nevezte az ónos eső, illetve a fagy miatt az ország több pontján is kialakult helyzetet Bakondi György hétfőn este az M1 Híradójában.

A munkahelyvédelmi akcióterv kapcsán a legfontosabb cél 2013-ban, hogy az Európában jellemző negatív folyamatok, amelyek a foglalkoztatás csökkenéséhez és a munkanélküliség növekedéséhez vezetnek, ne gyűrűzzenek be hazánkba – mondta a 180 percben Czomba Sándor...

EPA

A magyar határzár hatékony védelmet jelent, de más útvonalakon változatlanul óriási létszámban érkeznek illegális bevándorlók Európába - nyilatkozta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-nek jelezve: a déli uniós...

2020. november 24., kedd, Emma