Bakondi szerint az EP visszafordíthatatlanná tenné a migrációt

Téma: 

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Parlament (EP) jelenlegi többsége saját szabályait is „semmibe véve”, görcsösen tesz erőfeszítéseket a közelgő választásokig, hogy a migráció folytatódhasson, és az európai beáramlás visszafordíthatatlan legyen.

Bakondi György péntek este az M1 aktuális csatornán arról beszélt, hogy a jövő évi EP-választáson a migráció fő kérdés lesz, és ebben a témában a nemzeti állásfoglalások a kormány reményei szerint jelentős változásokat hoznak az új parlament és Európai Bizottság (EB) összetételében. Úgy fogalmazott: az európai nemzetek korántsem egységesek abban, hogy a migráció jó dolog.
 
AP
 

Az úgynevezett migránskártyákkal kapcsolatban azt mondta: a kormány szeretné látni, hogy azokat pontosan ki találta ki, hogyan csoportosítják át a pénzeket és miként valósul meg az a „furcsa koalíció”, amely úgy látják, létrejött az ENSZ menekültügyi főbiztossága, az EB illetékes főigazgatósága és „Soros György között” ebben az ügyben. Megjegyezte: előbbinek a weboldalán már van információ a kártyákról, de az EU és Soros György szervezetei nem nyilatkoztak.

Forrás: hirado.hu, MTI, M1

Kép: AP

 

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu, M1

A magyar határrendészeti rendszer megfelelő biztonságot nyújt az embercsempészek felderítő módszerei és újabb határsértési próbálkozásai ellen - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

MTI Fotó Kovács Tamás

A miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója szerint hiába vannak jelenleg több mint 2 ezren a tranzitzónáknál, nem csak fiatal férfiak vannak ott, így szerinte nem állnak fenn a feltételei egy határt érő támadásnak.

hirado.hu

Egyre több migráns próbál átjutni a magyar-román határon - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán.

2019. június 21., péntek, Alajos,Leila