Bakondi: Veszélyezteti a közbiztonságot a családegyesítés

Téma: 

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint egyre több migráns érkezik Törökországból Görögországba a zöldhatáron és a szigeteken át – Bakondi György az M1 hírcsatornán azt mondta: Nyugat-Európában sokan bírálják a görög menekültpolitikát, mivel Athén úgy jár el, hogy lehetetlenné teszi a migránsok visszaküldését a szigetekről.

A belbiztonsági főtanácsadó közölte: egy görög bírósági döntés értelmében nem szabad senkit őrizetben tartani, amíg el nem bírálták menekültkérelmét, így nem lehet visszaküldeni sem őket Törökországba.

EPA

Felhívta a figyelmet arra is, hogy változott a migránsok útvonala, az elmúlt hetekben azt tapasztalják, hogy Albánián, Montenegrón, Horvátországon keresztül Szlovéniába, onnan pedig leggyakrabban Olaszországba mennek tovább.

Bakondi Györgyöt kérdezték arról is, hogy egy európai bírósági ítélet szerint a családegyesítési kérelmeket a beutazási tilalom ellenére is vizsgálni kell; a főtanácsadó szerint nem jó, ha az állampolgárok mindennapi biztonsága „leértékelődik”, és a biztonságot az adott ország kormánya nem, vagy csak kevésbé tudja garantálni.

Forrás: MTI, M1

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu, M1

A magyar határrendészeti rendszer megfelelő biztonságot nyújt az embercsempészek felderítő módszerei és újabb határsértési próbálkozásai ellen - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

MTI Fotó Kovács Tamás

A miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója szerint hiába vannak jelenleg több mint 2 ezren a tranzitzónáknál, nem csak fiatal férfiak vannak ott, így szerinte nem állnak fenn a feltételei egy határt érő támadásnak.

hirado.hu

Egyre több migráns próbál átjutni a magyar-román határon - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán.

Célirányos SMS-küldési rendszert szeretne kialakítani az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője.

2021. március 6., szombat, Leonóra,Inez