Bakondi: Veszélyezteti a közbiztonságot a családegyesítés

Írta: itv , - Frissítve: 24th May, 2018 - 8:46pm

Téma: 

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint egyre több migráns érkezik Törökországból Görögországba a zöldhatáron és a szigeteken át – Bakondi György az M1 hírcsatornán azt mondta: Nyugat-Európában sokan bírálják a görög menekültpolitikát, mivel Athén úgy jár el, hogy lehetetlenné teszi a migránsok visszaküldését a szigetekről.

A belbiztonsági főtanácsadó közölte: egy görög bírósági döntés értelmében nem szabad senkit őrizetben tartani, amíg el nem bírálták menekültkérelmét, így nem lehet visszaküldeni sem őket Törökországba.

EPA

Felhívta a figyelmet arra is, hogy változott a migránsok útvonala, az elmúlt hetekben azt tapasztalják, hogy Albánián, Montenegrón, Horvátországon keresztül Szlovéniába, onnan pedig leggyakrabban Olaszországba mennek tovább.

Bakondi Györgyöt kérdezték arról is, hogy egy európai bírósági ítélet szerint a családegyesítési kérelmeket a beutazási tilalom ellenére is vizsgálni kell; a főtanácsadó szerint nem jó, ha az állampolgárok mindennapi biztonsága „leértékelődik”, és a biztonságot az adott ország kormánya nem, vagy csak kevésbé tudja garantálni.

Forrás: MTI, M1

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink