Bill Gates szerint katasztrófához vezet Európa migránspolitikája

Téma: 

Hozzájárulnak a migránsválsághoz azok az európai vezetők, akik nagy számban fogadnak be menekülteket - mondta Bill Gates a német kancellár bevándorlási politikájára célozva. A Microsoft alapítója szerint Európának a migránsok tömeges befogadása helyett az afrikai kontinensről érkezők tranzitútvonalait kellene lezárnia.

A világ egyik leggazdagabbnak tartott embere szerint az európai vezetők nem is állhatnának rosszabbul a migránsválsághoz. Bill Gates nejével együtt dollármilliókat költ az afrikai országokban élők életkörülményeinek javítására, de meglátása szerint a németek nyitott kapus menekültpolitikája nem oldja meg a bevándorlási krízist.

EPA/Michael Reynolds

A 61 éves milliárdos a német Welt am Sonntagnak adott interjúban elmagyarázta, hogy a német attitűd már így is óriási interkontinentális kavarodást okozott.

“Egyfelől az emberek próbálnak nagylelkűek lenni, és megpróbálják befogadni a menekülteket. De minél nagylelkűbb valaki, annál többen hallanak a projektről. Ez pedig tömeges afrikai kivándorlást okoz. Németország nem képes befogadni az Afrikából meginduló menekültáradatot, akik Európa felé tartanak” – figyelmeztetett.

Gates meglátása szerint Európának arra kellene koncentrálnia, hogy a jelenlegi tranzitútvonalak lezárásával megnehezítsék az afrikaiak számára az európai kontinens elérését.

Bill Gates és felesége, Melinda Gates közös alapítványa több millió dollárral támogat különböző afrikai segélyprogramokat. A missziók azonban az Afrikában élő emberek  életkörülményeinek javítását tűzték ki célnak, nem a kontinensváltást.

Gates bírálata az olasz-osztrák határon kialakult diplomáciai csörte kellős közepén érkezett. Bécs újabban azzal fenyegetőzik, hogy páncélosokat és csapatokat küld az olasz határra, ha Róma nem állítja meg az osztrákok felé tartó menekültáradatot.

Ebben az évben 100 ezer migráns érkezett Ausztriába Olaszországból. Az osztrák védelmi miniszter fegyveres erők bevetésével is figyelmeztetett abban az esetben, ha az olasz hatóságok nem állítják meg időben a tömeges határátlépést.

Forrás: hirado.hu, Daily Telegraph

Kép: EPA/Michael Reynolds

Kapcsolódó cikkeink

Bill Gates

Hamarosan újra Bill Gates lehet a világ leggazdagabb embere, a szupergazdagok globális listáját vezető mexikói Carlos Slim vagyona ugyanis rohamosan apad telekommunikációs cége részvényei árának esése miatt.

Ismét Bill Gates a világ leggazdagabb embere: a Microsoft alapítója több mint félmilliárd dollárral előzi meg a korábbi első Carlos Slim mexikói üzletembert a Bloomberg szerint.A hírügynökség március közepén arról tudósított, már csak idő kérdése, hogy újfent az...

A közvélemény-kutatók szerint nagy fölénnyel vezet a Fidesz

Konszenzus tapasztalható a nagy közvélemény kutató cégek között arról, hogy a Fidesz nagy fölénnyel nyeri a pártlisták versenyét az országgyűlési választáson - közölte értékelését szombaton a kozvelemyenykutatok.hu öt nagy intézet adatai alapján.

2019. augusztus 19., hétfő, Huba