Bolt harmadszor is olimpiai bajnok százon

Téma: 
A jamaicai sprinter, Usain Bolt nyerte meg az atlétikai csúcsszám fináléját, ezzel Peking és London után Rióban is diadalmaskodott.
 

A verseny utolsó két futamában megjavította idei legjobbját, ez mutatja Bolt versenyzői nagyságát.

Reuters

A klasszikus sprintszám egyeduralkodója az elődöntőben is simán ment tovább 9.86 másodperccel, a 2004-es olimpiai bajnok amerikai Justin Gatlin 9.94-et ért el ekkor. A fináléban Bolt nem rajtolt jól, Gatlin féltávnál közel kétméteres előnyben volt, ám a jamaicai sztár gyorsított és simán elsőként robogott át a célvonalon.

A 11-szeres világbajnok Bolt olimpián 100 méteren sorozatban harmadszor nem talált legyőzőre. Pekingben 2008-ban és Londonban 2012-ben 100 méteren, 200 méteren és a 4×100-as váltóval győzött, így most már hétszeres olimpiai bajnok, így közvetlenül a magyar vívó, Gerevich Aladár mögé jött fel az örökranglista 16. helyére.

Férfiak, 100 m, olimpiai bajnok: Usain Bolt (Jamaica) 9.81 másodperc2. Justin Gatlin (Egyesült Államok) 9.893. Andre de Grasse (Kanada) 9.91

Forrás: m4sport.hu

Kép: Reuters

Kapcsolódó cikkeink

EPA

A jamaicai Usain Bolt nyerte a férfi 200 méteres síkfutás döntőjét a riói olimpia csütörtöki, tizenharmadik versenynapján, ezzel pedig megszerezte pályafutása nyolcadik olimpiai aranyérmét.

 A pekingi 20 millió helyett 35 milliót kapna egy egyéni olimpiai bajnok

Bőkezűen jutalmazná a Londonban sikeres sportolókat a Magyar Olimpiai Bizottság. A pekingi 20 millió helyett 35 milliót kapna egy egyéni olimpiai bajnok, de a csapatban eredményes sportolók sem járnak rosszul. A MOB előterjesztését a kormánynak kell jóváhagynia.

MTI Fotó
Olimpiai bajnoki címet szerzett a Szabó Gabriella, Kozák Danuta alkotta páros, miután megnyerte a a női kajakosok 500 méteres versenyének döntőjét a riói olimpia keddi versenynapján.
 
Berki olimpiai bajnok

„Ez egy hihetelen döntő volt. Amit Berki Krisztián bemutatott, az első osztályú volt, és nagyon koncentrált. Meg kell emelni Berki előtt a kalapunkat, hogy elbírta a terhet, micsoda tornász. Méltó helyre került az arany.

2019. július 20., szombat, Illés