Brüsszeli merénylet: többeket őrizetbe vettek

Téma: 

Négy embert őrizetbe vettek a belga hatóságok a két nappal ezelőtti brüsszeli merényletkísérlettel kapcsolatban, az előállítottak állítólag rendszeres kapcsolatban voltak a támadás elkövetőjével - jelentette a helyi sajtó csütörtökön.

A Le Soir című belga lap értesülései szerint a szerda éjjeli őrizetbe vételek három brüsszeli negyedben történtek: Koekelbergben, Anderlechtben és Molenbeekben.

MTI/EPA/Stephanie Lecocq

 

A belga szövetségi ügyészség arról számolt be, hogy az érintettek előzetes letartóztatásáról csütörtökön fog dönteni a bíróság.

A marokkói állampolgárságú Uszáma Zárjúh kedd este megpróbálta felrobbantani a táskájában lévő robbanószerkezetet a belga főváros központi pályaudvarán, de a félresikerült detonációban senki nem sebesült meg. A férfit percekkel később agyonlőtték a közelben járőröző katonák. A támadás elkövetőjeként egyetlen csoport sem jelentkezett, a nyomozók szerint azonban a tettes bizonyos jelek szerint szimpatizált az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel.

Tavaly március 22-én a belga fővárosban a Zaventem repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson is terrortámadást hajtottak végre, harminckét ember halálát okozva. A robbantásos merényletek elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett. Belgiumban azóta is hármas, azaz “súlyos” fokozaton tartják a terrorkészültségi szintet. Ez azt jelenti, hogy a veszély jelentős, “lehetséges és valószínű” terrortámadás.

Forrás: MTI

Kép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Kapcsolódó cikkeink

KDF-TV

Őrizetbe vettek négy iszlamistát Dortmundban a berlini merénylettel kapcsolatban.

Önjáró tüzérségi löveg – képünk illusztráció (MTI/EPA/Atef Szafadi)

Kétszer is tüzérségi lövedékkel vették célba szerdán a damaszkuszi orosz nagykövetséget - jelentette be az orosz külügyminisztérium, amely áldozatokról nem adott hírt.

hirado.hu, Instagram

Könnyes búcsút vettek a texasi tűzoltók a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásban résztvevő utolsókén elpusztult mentőkutyától, Bretagne-tól. A hősies kutyust a New York-i terror utáni években több hurrikán sújtotta területen is bevetették.

Több mint ötezren vettek részt az iszapfoci-vb-n

Női és férfi iszapfoci-világbajnokságot rendeztek Finnországban; több mint ötezren vettek részt az eseményen.

2021. március 6., szombat, Leonóra,Inez