Döntetlen a szlovák-angolon, még nem jutott tovább a magyar válogatott

Téma: 

A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság B-csoportjában Anglia 0-0-ra végzett Szlovákiával, így Wales mögött jutott tovább, északi szomszédunk pedig négy ponttal lett csoportharmadik.

Az első félidőben a 33. percig kellett várni az első látványos helyzetre, amikor Adam Lallana bombázott kapura, de Matus Kozacik védte a lövést. A szünetben 0-0 volt az állás, ez a szlovákoknak jött jobban, de az angoloknak sem volt rossz eredmény.

MTI/EPA/Mast IrhamAz 53. percben előbb Joe Hart hozta a szívbajt az angol szurkolókra, ugyanis a hatalmas potyáiról (is) híres kapus saját ötösén belül nem volt a helyzet magaslatán.Szintén az 53. percben Nathaniel Clyne jobbról, éles szögből tűzte kapura a labdát,de Kozacik szögletre mentett.Az 56. percben Wayne Rooney állt be Jack Wilshere helyére, és a csapathierarchában elfoglalt pozícióját tökéletesen mutatta, hogy Gary Cahill azonnal átadta neki a csapatkapitányi karszalagot.A mérkőzésen az angolok ugyan aktívabbak voltak, de a szlovákok megőriztek egy pontot.Wales lett a csoportgyőztes, Anglia is a legjobb tizenhat között van, míg Szlovákia négy ponttal harmadik, így a magyar válogatott egyelőre még nem jutott tovább.Az angol válogatott a jövő hétfői nyolcaddöntőben így a magyarokat is felvonultató F csoport második helyezettjével játszik Nizzában.Forrás: M4 SportKép: MTI/EPA/Mast Irham

Kapcsolódó cikkeink

Három magyar próbálkozott a barcelonai vizes vb úszóversenyeinek harmadik napján, kedden: a délelőtti selejtezőkből simán továbbjutott 200 m gyorson Hosszú Katinka és 200 m pillangón Biczó Bence, Kis Gergő viszont nem került be a döntős mezőnybe 800 m gyorson.

MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

A magyar válogatott 3-3-as döntetlent játszott Portugáliával, így csoportelsőként jutott a franciaországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe.

AFP/Olivier Morin
Baji Balázs bejutott az elődöntőbe 110 méteres gátfutásban a riói olimpia hétfői versenynapján.
 

A 27 éves magyar sűrű esőben, előfutamában 13.52 másodperccel a második helyen ért célba, így biztosan került az elődöntőbe.

MTI Fotó Kovács Anikó

A magyar férfi kézilabda-válogatott 22-14-re kikapott a svédektől a lengyelországi Európa-bajnokság szerdai játéknapján, és ezzel eldőlt, hogy biztosan lemarad a riói olimpiáról.Talant Dujshebaev szövetségi kapitány csapatának akkor maradt volna minimális...

2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert