Döntöttek a külföldi szurkolók jelenlétéről az olimpián

Téma: 

A koronavírus-járvány miatt külföldi szurkolók nem lehetnek ott az idén nyárra halasztott tokiói olimpia és paralimpia versenyein – jelentette be szombaton a japán szervezőbizottság.

A döntést a járvány terjedése miatti félelemmel indokolta a Japán Olimpiai Bizottság.

EPA

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megértéssel fogadta a döntést, amelyet tiszteletben tart –  közölték az ötoldalú, online megbeszélést követően, amelyen a szervezőbizottság és a kormányzó mellett a NOB és az IPC vezetője, valamint a japán kormány képviselője vett részt.

„Osztozunk a világ lelkes ötkarikás rajongóinak, illetve a sportolók hozzátartozóinak, barátainak csalódottságában"  – fogalmazott Thomas Bach, a NOB elnöke.

„Nagyon sajnáljuk. Tudjuk, hogy ez mindenki számára egy óriási áldozat, de a járvány miatt meg kellett ezt hoznunk" – mondta.

Korábban a japán média valószínűsítette, hogy néhány kivételtől eltekintve az önkéntesek között sem lehetnek majd külföldi állampolgárok, de erről hivatalos döntés egyelőre nem született.

A külföldi jegytulajdonosoknak visszatérítik a belépők árát, az olimpia esetében mintegy 600 ezer, a paralimpia kapcsán pedig körülbelül 30 ezer jegyről van szó.

A pandémia miatt tavalyról idénre halasztott olimpiát a tervek szerint július 23-tól augusztus 8-ig rendezik meg, a paralimpiára pedig augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

MTI/AP/Michael Probst

A választások eredménye bevándorlásellenes áttörést jelent Németországban.

MTI/EPA/Sebastien Nogier

A Szíriában kiképzett iraki férfi szerdán utazhatott be Svédországba, hogy merényletet kövessen el, őrizetbe vették. Meghalt a párizsi merényletek fő szervezője, a 129 ember haláláért felelős férfit a tegnap, Saint-Denis-ben megölt terroristák között azonosították....

Illusztráció

Az előrejelzéseknek megfelelően megérkezett a viharos szél az országba. Nem sokkal éjfél előtt citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén megye szinte teljes területére.

2021. április 13., kedd, Ida