Egyre több az illegális bevándorló Belgrádban

Téma: 

Megszállták Belgrád több kerületét az illegális bevándorlók. A parkokban, nagyobb kereszteződésekben, buszállomások környékén tömegével jelentek meg a Görögország felől érkező bevándorlók. A szerb főváros üresen álló épületeit is elfoglalták a migránsok – derült ki az M1 Híradójából.

 

Egyre több bűncselekményt követnek el migránsok Belgrádban, lakóházakba törnek be, bántalmazzák a tulajdonosokat, ellopják, ami mozdítható, és az utcán is rátámadnak a helyiekre.

EPA

Illegális bevándorlók bántalmaztak Belgrádban egy nőt háza udvarán, aki elmondta, szúróeszköz is volt a férfiaknál. A szomszédok és a járókelők segítettek a migránsokat elfogni, míg a rendőrség a helyszínre érkezett. A bevándorlókat a nő saját udvarán érte tetten, ekkor támadtak rá. Idén már több hasonló incidens is történt a szerb fővárosban.

Legutóbb január 4-én támadtak meg illegális bevándorlók egy fiatal férfit az utcán. A rendőrök gyorsan elfogták őket.

Szerbiában tavaly huszonhétezer bevándorlót regisztráltak. Nagy részük már elhagyta az országot, de jelenleg is ezrek várakoznak a térségben. Az utánpótlás jelenleg is nagy, van olyan nap, amikor négyszázan érkeznek, főként Észak-Macedónia és Bulgária felől, legújabban sokan Bosznia-Hercegovina irányából is visszatérnek Szerbiába, hogy onnan Magyarország felé folytathassák útjukat.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

EPA/Yoan Valat

A világnak egyre nagyobb szüksége van a tudományra, az innovatív megközelítésekre a különböző ágazatokban, emellett pedig határozott kapcsolatokra a tudomány és a politika között - mondta Irina Bokova, az UNESCO főigazgatója a Tudományos világfórum szombati záróülésén...

MTI Fotó Máthé Zoltán

A filmvetítések száma is megugrott Magyarországon – nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-nek, hozzátéve: a 2010 előtti, hosszú évekig tartó vegetálás után végre újra fellendült a magyar moziélet.

MTI Fotó

Egyre több magyar turista utazik Horvátországba – mondta Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti vezetője az M1 aktuális csatornán szombat este.

MTI Fotó: Marjai János

Csökken a nyelvvizsgák száma, ami az egyre több emelt szintű érettségi és a fiatal korosztályok demográfiai mutatóinak a következménye - írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság.Az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központjának adatai szerint...

2020. június 3., szerda, Klotild