Egyre több magyar turista utazik Horvátországba

Téma: 

Egyre több magyar turista utazik Horvátországba – mondta Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti vezetője az M1 aktuális csatornán szombat este.

A tavalyi 3 millió vendégéjszakát az idén már most elérték a magyar turisták. Az előző hétvégén, a labdarúgó-világbajnokság döntőjének időszakában mintegy 28 ezer magyar turista látogatott Horvátországba – mondta.

MTI Fotó

Az idei szezonban a cél, hogy legalább 600 ezer magyar turista látogasson az Adriai-tenger partjára – tette hozzá a horvát idegenforgalmi szakember. A horvát tengerparton magyar rendőrök is teljesítenek szolgálatot. Pulában és Zadarban van magyar rendőri kontingens – emlékeztetett Marin Skenderovic.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Kelemen Zoltán Gergely

Szerbiában 15, Macedóniában 30 rendőr vesz részt a fogadó országgal közös határrendészeti műveletekben - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu weboldalon kedden.

Illusztráció

Térdsérülést szenvedett egy 43 éves, magyar állampolgárságú síalpinista a Magas-Tátrában. Sérülése miatt a férfi nem tudta folytatni a túrát.

Boris Dragojevic

Hivatalos látogatásra Montenegróba utazik hétfő délután Orbán Viktor miniszterelnök – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MTI Fotó KKM / Szabó Árpád

A külgazdasági és külügyminiszter személyesen kíván egyeztetni az ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatos helyzetről - tájékoztatta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkára az MTI-t...

2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert