Éjszaka sem állnak meg a magyar határhoz tartó migránsok

Téma: 

Több mint 300 migráns indult el Belgrádból a magyar határ felé. A szerb rendőrök nem tudták megfékezni a bevándorlókat, akik először a szerb fővárosban tüntettek, majd gyalog indultak el Magyarország felé. A határ megnyitását követelik.

Késő délutánig – 17 óráig -31 kilométert haladtak azok a migránsok, akik kedden délelőtt tíz órakor a magyar határ felé indultak Belgrádból – számolt be róla Újpázova (Nova Pazova) határából az M1 szerbiai tudósítója, aki maga is együtt halad a csoporttal.

MTI/AP/Darko Vojinovic

A város 160 kilométerre van Horgostól, a magyar határ szerb oldalán lévő átkelőtől, ami gyalogszerrel még jó 33-35 órás út, ha a csoport nem áll meg, és tudja tartani a tempót. A migránsok azt mondják, éjszaka is folytatni akarják az utat, nem fognak megállni aludni.

Muci Attila a Híradónk elmondta, a migránsok továbbra is gyors tempót diktálnak, bár Újpázova határában megpihentek, mert a szerb vöröskeresztesek vizet osztanak nekik. A frissítőt elfogadják, de az élelmet nem, mert mint mondják: éhségsztrájkolnak.

A tudósító szerint egyelőre csak a rendőrök és a szerb menekültügyi főbiztosság emberei kísérik a csoportok, önkéntesek, humanitárius szervezetek egyelőre nem jelentek meg.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: MTI/AP/Darko Vojinovic

Kapcsolódó cikkeink

Fogadó napot tart a megyei rendőrfőkapitány (B-A-Z. MRFK)

Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye rendőrfőkapitánya fogadónapot tart a lakosság részére.

Fogadónapot tart Miskolc rendőrkapitánya

Dr. Bogyay Ferenc r. ezredes, Miskolc rendőrkapitánya fogadónapot tart a lakosság részére.
Időpont:
2014. február 19. (szerda) 09.00-12.00 óráig
Helyszín:
Miskolci Rendőrkapitányság, Miskolc, Fábián kapu 4. sz.

 AP PHOTO IVAN SEKRETAREV

Az amerikai védelmi miniszter szerint növekszik a veszélye annak, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát.

 

MTI Fotó

Ellenzéki kezdeményezésre rendkívüli ülést tart pénteken az Országgyűlés – derül ki a parlamenti honlapon a házbizottság keddi ülése után közzétett adatokból.

2020. február 26., szerda, Edina