Előrelépéseket hozhat a Minority Safepack

Téma: 

Nem csodaszer, de számos kisebb területen hozhat előrelépést az őshonos európai kisebbségek védelméért indított Minority Safepack kezdeményezés – mondta a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója az M1 csütörtök reggeli műsorában.

Kántor Zoltán arról beszélt: ugyan az Európai Bizottságot erre nem kötelezi semmi, de „nagyon rossz üzenet lenne, ha nem foglalkoznának a kérdéssel” azt követően, hogy egymilliónál többen támogatták aláírásukkal a nyelvhasználat, az oktatás, a pályázatok és a regionális támogatások területét is érintő petíciót.
 
MTI Fotó
 

Arról, hogy a Minority Safepack kezdeményezői úgy döntöttek, nem most, hanem a jövő évi európai parlamenti választások után nyújtják be a petíciót, a kutató úgy nyilatkozott: így jóval több idő marad arra, hogy felkészüljenek az elfogadtatást megelőző vitára.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

 

Kapcsolódó cikkeink

Stockphoto

A kisebbségek jogainak védelméről szóló európai aláírásgyűjtés támogatására buzdított mindenkit Orbán Viktor miniszterelnök.

rmdsz.ro

Az Európai Unió több mint 1 millió 215 ezer polgára támogatta aláírásával a kisebbségi jogok EU-s kodifikációját szolgáló, Minority SafePack elnevezésű európai polgári kezdeményezést – jelentették be a kezdeményezők a németországi Flensburgban és az erdélyi...

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Új betegségeket hozhat a menekülthullám - írja szombati számában a Magyar Nemzet.

2019. június 25., kedd, Vilmos