Erős földrengés volt Japánban, cunamiriasztást adtak ki

Téma: 

Erős földrengés volt Japánban, cunamiriasztást adtak ki. Közép-európai idő szerint pénteken 21 óra 22 perckor 6,8 erősségű tenger alatti rengést észleltek 165 kilométerre a Honsún található Ivaki várostól.title]

Erős, 6,8-as erősségű tenger alatti földrengés volt Japán keleti partjainál, mintegy 165 kilométerre a fő szigeten, Honsún található Ivaki várostól. A hatóságok szökőárriasztást adtak ki. Az amerikai földtani intézet (USGS) tájékoztatása szerint a közép-európai idő szerint pénteken 21 óra 22 perckor - helyi idő szerint szombat hajnalban - történt a földmozgás, amelynek fészke tíz kilométeres mélységben volt.

Kapcsolódó cikkeink

Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki a köd miatt

Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki a köd miatt. A tartós sűrű köd miatt az ország tizenegy megyéjére, valamint a fővárosra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Viharos szél, havazás, hófúvás és a sok eső miatt is több megyére adott ki figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

A középiskola kollégiumában rendezett véradást a Magyar Vöröskereszt Tiszaújvárosi Területi Szervezete. Tavaly ősszel már volt egy ilyen akció, akkor közel 100 végzős diák és pedagógus jelentkezett donornak. Most is így volt.

OMSZ

Másodfokú, narancssárga riasztást adott ki az erős szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladhatja a 90 km/h-t is.

2020. szeptember 24., csütörtök, Gellért,Mercédesz