Észak-Korea már közös rendezésre is nyitott lenne

Téma: 

Észak-Korea képviselője a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál (NOB) kedden kilátásba helyezte, hogy a 2021-es téli Ázsiai Játékokat közösen rendezné meg Dél-Koreával - közölte a Yonhap dél-koreai hírügynökség.

Csang Ung szerint Észak-Korea helyszínként rendelkezésre bocsájtaná a Maszikrijong sípályát Vonszan városának közelében.

APAz észak-koreai NOB-tag mindössze néhány nappal azt követően nyilatkozott, hogy a phjongcshangi téli olimpiai játékok helyszínéül szolgáló Kangvon tartománynak a kormányzója, Csoi Mun-szun bejelentette, hogy fontolgatják a 2021-es téli Ázsiai Játékok közös megrendezésére vonatkozó javaslatát.A 2021-es sportrendezvény helyszínéül szolgáló várost még nem jelölték ki.

Forrás: MTI

Kép: AP

Kapcsolódó cikkeink

MTI/EPA/Yonhap

Az ország a jelek szerint megkezdte a propaganda-hangszórók leszerelését déli határán: a valószínűsített intézkedésre egy nappal azután került sor, hogy Dél-Korea bejelentette, eltávolítja propagandaanyagot sugárzó hangszóróit az észak-koreai határról – közölte kedden...

Kanada nyitott marad a legális bevándorlók előtt, de továbbra is visszaküldi az elutasított menedékkérőket.

Észak-Korea kihirdette a hadiállapotot Dél-Koreával szemben - jelentette a Jonhap dél-koreai hírügynökség egy Phenjanban kiadott nyilatkozatra hivatkozva szombaton.

2021. március 3., szerda, Kornélia