Február végén találkozik Vietnamban Trump és Kim Dzsongun

Téma: 

A következő csúcstalálkozó Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel február 27-28-án Vietnamban lesz – jelentette be Donald Trump.

„Ha nem engem választottak volna meg az Egyesült Államok elnökének, akkor ma nagy háborúban állnánk Észak-Koreával” – hangoztatta az elnök. Hangsúlyozta: még sok munka van hátra, de jó a viszonya Kim Dzsong Unnal.
 
hirado.hu
 

Beszéde külpolitikával foglalkozó részében az elnök emlékeztetett arra, hogy elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, és elismerte a venezuelai Juan Guaido ellenzéki politikust az ország legitim kormányának leendő vezetőjeként.

„A nagyszerű országok nem folytathatnak végeérhetetlen háborúkat” – fogalmazott, utalva Szíriára és Afganisztánra. Elmondása szerint az afganisztáni kivonulásról konstruktív tárgyalások folynak, az Egyesült Államok tárgyal a tálibokkal is. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem tudja, vajon két évtizednyi háború után sikerül-e békét teremteni.

Forrás: MTI

Kép: hirado.hu

 

Kapcsolódó cikkeink

EPA/SHAWN THEW

Köszönetet mondott híveinek Donald Trump, akit az Egyesült Államok 45. elnökévé választottak.

EPA

Oroszország üdvözli Kim Dzsongun észak-koreai vezető és Donald Trump amerikai elnök június 30-án Panmindzsonban tartott találkozóját – közölte hétfőn a moszkvai külügyminisztérium.

2019. augusztus 24., szombat, Bertalan