Fehér Ház: Egyelőre nincs napirenden az európai beutazási tilalom feloldása

Téma: 

Egyelőre nincs napirenden, hogy az Egyesült Államok feloldja az Európából érkezőkkel szemben elrendelt beutazási tilalmat – jelentette ki szerdán Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője Washingtonban.

 

McEnany sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy Donald Trump amerikai elnök elsősorban az amerikaiak biztonságát tartja szem előtt. „Ezek a korlátozások életeket mentettek meg” – emelte ki a szóvivő. Hozzátette: az elnök először meg akar győződni arról, hogy nincs veszélyben amerikaiak élete, mielőtt a korlátozásokat feloldják.

EPA

Donald Trump amerikai elnök március közepén 30 napra rendelt el beutazási tilalmat a schengeni övezetből, Nagy Britanniából és Írországból érkezőkkel szemben, majd ezt áprilisban meghosszabbította, és közölte, hogy a tilalom mindaddig érvényben marad, amíg az új típusú koronavírus-járvány által legsúlyosabban érintett országokban jobbra nem fordul a helyzet.

A tilalom alól kivételt jelentenek az amerikai állampolgárok, a diplomaták és azok az európaiak, akik zöld kártyával rendelkeznek, valamint hozzátartozóik.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

A kép illusztráció

Nem lesz jelentős hatása a magyar gazdasági növekedésre az Oroszországba irányuló élelmiszerimportra kivetett tilalomnak az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők szerint.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága azonnali hatállyal tűzgyújtási tilalmat rendelt el a megye területére.

Látogatási tilalom

A megszaporodott influenzaszerű megbetegedések miatt látogatási tilalmat rendelt el csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház több osztályán Csiba Gábor főigazgató-főorvos.

2020. július 11., szombat, Nóra,Lili