Felhozták a lezuhant egyiptomi gép egyik feketedobozát

Téma: 

Megtalálták csütörtökön a májusban lezuhant egyiptomi személyszállító repülőgép egyik feketedobozát, azt, amelyik a pilótafülkében zajló beszélgetéseket rögzíti - jelentette be a katasztrófa okainak kivizsgálásával foglalkozó egyiptomi szakértői bizottság.

Közleményük szerint a feketedoboz megrongálódott, ezért csak több lépcsőben sikerült felszínre hozni, de a legfontosabbat, a memóriaegységet sikerült kiemelni.

MTI/EPA/Krzysztof Kaczala

Az EgyptAir Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel a fedélzetén május 19-én tűnt el a tenger felett.

Forrás: MTI

Kép: MTI/EPA/Krzysztof Kaczala

Kapcsolódó cikkeink

EPA/Helen Rimmer

Egy francia hajó mélytengeri jeleket fogott be a Földközi-tengeren, minden valószínűséggel az EgyptAir lezuhant járatának egyik fekete dobozából.

MTI Fotó

A magyar vasúti járműgyártás a valaha volt legnagyobb megrendelését kapta az egyiptomi nemzeti vasúttársaságtól, ez a két ország közötti gazdasági együttműködés eddigi legkomolyabb eredménye – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Kairóban.

Lezuhant egy ultrakönnyű sportrepülőgép csütörtökön eddig tisztázatlan körülmények között a Fejér megyei Úrhida közelében, a két utas közül az egyik meghalt – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

2020. október 25., vasárnap, Blanka,Bianka