Ferenc pápa meglátogatta XVI. Benedeket

Téma: 

Ferenc pápa hétfő délután meglátogatta XVI. Benedeket a nyugalmazott pápa vatikáni rezidenciáján, és személyesen adta át neki karácsonyi üdvözletét - közölte a szentszéki szóvivő. Előzetes hivatalos bejelentés nélkül Ferenc pápa a vatikáni Szent Márta Házból átsétált a nem messze levő Mater Ecclesiae kolostorig, mely május elseje óta nyugalmazott pápa otthonaként szolgál.

XVI. Benedek rezidenciája bejáratában várta Ferenc pápát. Először a rezidencia kápolnájában imádkoztak közösen. Ezt követően négyszemközt beszélgettek. A látogatás negyvenöt percig tartott. A pápa üdvözölte XVI. Benedek munkatársait is - mondta el Federico Lombardi szentszéki szóvivő.

A karácsony előtti találkozót a vatikáni televíziós központ (ctv.va) rögzítette. A februárban lemondott XVI. Benedek és a márciusban megválasztott Ferenc pápa többször találkozott már egymással és gyakran beszélnek telefonon is. Legutoljára Ferenc pápa december 17-én telefonált a nyugalmazott pápának, valószínűleg ekkor beszélték meg, hogy karácsony előtt személyesen is találkoznak egymással.

Kapcsolódó cikkeink

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) feltörte a két internetes óriás, a Google és a Yahoo közötti kommunikációs csatornákat is - írta szerdán a The Washington Post. Az NSA igazgatója közvetve cáfolta az értesülést.

Ferenc pápa hamvazószerdán körmenetet vezetett a római Aventinus-dombon

A római Szent Anzelm-bazilikától a Santa Sabina-bazilikáig haladt szerda délután a Ferenc pápa vezette bűnbánati körmenet, mellyel az egyházfő megkezdte a negyven napos nagyböjtöt.

MTI/EPA/Pool/Claudio Peri

Ferenc pápa a Vatikánban fogadja július 4-én Vlagyimir Putyin orosz elnököt – jelentette be Alessandro Gisotti, a Vatikán ideiglenes szóvivője csütörtökön. Ez lesz Putyin és Ferenc pápa harmadik találkozója a 2013. novemberi és a 2015.

Ferenc pápa vagyok, tegeződjünk" - mondta a katolikus egyház feje egy 19 éves padovai diáknak, akit telefonon hívott fel.

2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert