Ferenc pápa meglátogatta XVI. Benedeket

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 23rd December, 2013 - 7:36pm

Téma: 

Ferenc pápa hétfő délután meglátogatta XVI. Benedeket a nyugalmazott pápa vatikáni rezidenciáján, és személyesen adta át neki karácsonyi üdvözletét - közölte a szentszéki szóvivő. Előzetes hivatalos bejelentés nélkül Ferenc pápa a vatikáni Szent Márta Házból átsétált a nem messze levő Mater Ecclesiae kolostorig, mely május elseje óta nyugalmazott pápa otthonaként szolgál.

XVI. Benedek rezidenciája bejáratában várta Ferenc pápát. Először a rezidencia kápolnájában imádkoztak közösen. Ezt követően négyszemközt beszélgettek. A látogatás negyvenöt percig tartott. A pápa üdvözölte XVI. Benedek munkatársait is - mondta el Federico Lombardi szentszéki szóvivő.

A karácsony előtti találkozót a vatikáni televíziós központ (ctv.va) rögzítette. A februárban lemondott XVI. Benedek és a márciusban megválasztott Ferenc pápa többször találkozott már egymással és gyakran beszélnek telefonon is. Legutoljára Ferenc pápa december 17-én telefonált a nyugalmazott pápának, valószínűleg ekkor beszélték meg, hogy karácsony előtt személyesen is találkoznak egymással.

Kapcsolódó cikkeink