"Ferenc pápa vagyok, tegeződjünk"

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 23rd August, 2013 - 11:27am

Téma: 

Ferenc pápa vagyok, tegeződjünk" - mondta a katolikus egyház feje egy 19 éves padovai diáknak, akit telefonon hívott fel. A 19 éves mérnökhallgató nemrég levelet írt a pápának - azt nem árulta el, hogy miről -, arra azonban nem számított, hogy az egyházfő felhívja őt telefonon. Márpedig ez történt - írta csütörtöki számában az Il Gazzettino című lap.

"Hello, itt Ferenc pápa beszél" - szólt a telefonba vasárnap a pápa, aki rögvest fel is ajánlotta Stefano Cabizzának, hogy tegeződjenek.

A beszélgetés nyolc percig tartott. "Nevettünk és viccelődtünk" - számolt be a mérnökhallgató. "Azt mondta nekem, hogy Jézus és a tanítványai is tegezték egymást" - részletezte, hozzátéve, hogy Ferenc pápa arra kérte, imádkozzon érte sokat. "Megáldott, és én úgy éreztem, nagy erő támadt bennem" - fogalmazott.

Elődjétől, XVI. Benedek pápától eltérően Ferenc szívesen ragad telefont: alkalomadtán felhívja barátait - legyenek akár hívők, akár nem -, de arra is volt példa, hogy újságírókat tárcsázott, hogy beteg hozzátartozóik vagy vizsgaeredmények után érdeklődjön. Miután pápává választották, személyesen hívta fel azt a Buenos Aires-i újságosstandot, ahol előfizetéseit intézte, hogy jelezze, egy ideig nem lesz az argentin fővárosban, így nem kéri a lapokat.

Kapcsolódó cikkeink