"Ferenc pápa vagyok, tegeződjünk"

Téma: 

Ferenc pápa vagyok, tegeződjünk" - mondta a katolikus egyház feje egy 19 éves padovai diáknak, akit telefonon hívott fel. A 19 éves mérnökhallgató nemrég levelet írt a pápának - azt nem árulta el, hogy miről -, arra azonban nem számított, hogy az egyházfő felhívja őt telefonon. Márpedig ez történt - írta csütörtöki számában az Il Gazzettino című lap.

"Hello, itt Ferenc pápa beszél" - szólt a telefonba vasárnap a pápa, aki rögvest fel is ajánlotta Stefano Cabizzának, hogy tegeződjenek.

A beszélgetés nyolc percig tartott. "Nevettünk és viccelődtünk" - számolt be a mérnökhallgató. "Azt mondta nekem, hogy Jézus és a tanítványai is tegezték egymást" - részletezte, hozzátéve, hogy Ferenc pápa arra kérte, imádkozzon érte sokat. "Megáldott, és én úgy éreztem, nagy erő támadt bennem" - fogalmazott.

Elődjétől, XVI. Benedek pápától eltérően Ferenc szívesen ragad telefont: alkalomadtán felhívja barátait - legyenek akár hívők, akár nem -, de arra is volt példa, hogy újságírókat tárcsázott, hogy beteg hozzátartozóik vagy vizsgaeredmények után érdeklődjön. Miután pápává választották, személyesen hívta fel azt a Buenos Aires-i újságosstandot, ahol előfizetéseit intézte, hogy jelezze, egy ideig nem lesz az argentin fővárosban, így nem kéri a lapokat.

Kapcsolódó cikkeink

http://nol.hu/

"Nem vagyok egy lemondós típus" - nyilatkozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn újságíróknak a Parlament épületében azzal kapcsolatban, betölti-e a posztját azt követően is, hogy Rogán Antal a Fidesz leköszönő frakcióvezetője Orbán Viktor miniszterelnök...

Ferenc pápa meglátogatta XVI. Benedeket

Ferenc pápa hétfő délután meglátogatta XVI. Benedeket a nyugalmazott pápa vatikáni rezidenciáján, és személyesen adta át neki karácsonyi üdvözletét - közölte a szentszéki szóvivő.

Ferenc pápa hamvazószerdán körmenetet vezetett a római Aventinus-dombon

A római Szent Anzelm-bazilikától a Santa Sabina-bazilikáig haladt szerda délután a Ferenc pápa vezette bűnbánati körmenet, mellyel az egyházfő megkezdte a negyven napos nagyböjtöt.

2020. január 18., szombat, Piroska