Fiatalokat gyóntatott meg váratlanul a pápa

Téma: 

Ferenc pápa látogatást tett a Szent Péter téren és meggyóntatott több fiatalt. A katolikus egyház feje váratlanul jelent meg a téren és egy óra leforgása alatt 16 fiatal gyónhatott nála.

Ferenc pápa és a fiatalok egyszerű székeken ültek szemtől-szembe egymással. Helyszínen lévők szerint a fiatalok fesztelenül viselkedtek, s a pápa mindannyiukkal szívélyesen kezet fogott.

EPAA fiatalok az irgalmasságnak szentelt rendkívüli szentév keretében megrendezett "fiatalok jubileumának" háromnapos rendezvényein vettek részt. A világ minden tájáról érkezett 13 és 16 év közötti fiatalok látogatásának csúcspontját a Ferenc pápa részvételével tartott közös vasárnapi mise jelenti.A Szent Péter téren egyébként több ezer fiatal gyónt meg az ott lévő mintegy 150 papnak. A Ferenc pápa által tavaly novemberben meghirdetett Szentév 2016 novemberéig tart és mintegy harmincmillió zarándok érkezését várják Rómába.Forrás: MTIKép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

Ma már az internet világán, az online közösségi tereken keresztül nyílik ki a világ a fiatalok előtt, ám a digitális tér veszélyes üzem, ezért ott sem szabad megfeledkezni a biztonságos környezet megteremtéséről - erről az Emmi család- és ifjúságügyért is felelős...

Ismét magyar fiatalokat bántalmaztak Temerinben

Ismét bántalmaztak két magyar fiatalt, az incidens vasárnap hajnalban történt - írta a Vajdaság Ma délvidéki hírportál.

MTI Fotó Varga György

Félmillió forint vissza nem térítendő támogatást kínál a dunaföldvári önkormányzat azoknak a családoknak, amelyek a településen telepednek le. Jászapátiban ingyen önkormányzati telket kapnak azok, akik a városban képzelik el a jövőjüket.

Elfogtak a napokban két fiatalt, akik a gyanú szerint ellopták a bánrévei temető lélekharangját és számos más bűncselekményt követtek el - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

2021. január 16., szombat, Gusztáv