Figyelmeztette Oroszországot az amerikai külügyminiszter

Téma: 

Washington nem marad tétlen, ha Moszkva nem tanúsít konstruktív magatartást a venezuelai válságban – közölte Mike Pompeo amerikai külügyminiszter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval hétfőn.

 

Robert Palladino, az amerikai külügyminisztérium szóvivője közleményben jelentette be: Mike Pompeo telefonon hívta fel Szergej Lavrovot.

EPA

Az amerikai diplomácia vezetője hangsúlyozta: nemcsak az Egyesült Államok, hanem a térség országai sem maradnak tétlenek, ha Oroszország elmélyíti a feszültséget Venezuelában. Moszkvának fel kell hagynia ezzel a magatartással, Nicolás Maduro támogatásával – fogalmazott Pompeo.

Az amerikai külügyi közlemény elítélte a „Nicolás Maduro törvénytelen rezsimjének” nyújtott orosz katonai támogatást.

Hírügynökségi jelentések szerint szombaton az orosz légierő két repülőgépe érkezett Caracasba. Az egyik gép fedélzetén az orosz védelmi tárca magas rangú tisztje és mintegy száz orosz katona tartózkodott, a másik gép szállítmánnyal érkezett a venezuelai fővárosba, de egyelőre nem került nyilvánosságra, hogy a rakomány mit tartalmazott.

Nicolás Maduro venezuelai elnök még a múlt hét közepén közölte, hogy Oroszország gyógyszersegélyt küld Caracasba.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

Észak-Korea "nagyon közel korcsolyázik a veszélyes vonalhoz" - jelentette ki szerdán a Pentagonban Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter, hozzátéve, hogy Washington készen áll arra, hogy megvédje magát és szövetségeseit.

EPA/Jeon Heon-Kyun

Az Egyesült Államok felkészült a válaszcsapásra Észak-Korea ellen - jelentette ki pénteken a Twitteren Donald Trump amerikai elnök.

“Teljesen készen állnak a katonai megoldások, csőre töltöttünk arra az esetre, ha Észak-Korea nem bölcsen cselekszik.

Ártana Magyarország nemzeti érdekeinek, ha lemondana a paksi atomerőmű bővítéséről Oroszországgal kötött megállapodásról - jelentette ki az orosz elnök kedden, amikor Szergej Kirijenkóval, az orosz atomenergia-ügynökség (Roszatom) vezérigazgatójával...

Brazília külügyminisztere aggodalmát fejezte ki helyi idő szerint vasárnap egy lapjelentés miatt, amely szerint az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) brazilok millióinak telefonbeszélgetéseiről és elektronikus leveleiről gyűjtött adatokat.Az O Globo című brazil napilap...

2019. július 20., szombat, Illés